Den nye Tu-160M2 strategiske bombefly vil gå i tjeneste i 2024 med det russiske luftvåben

Den første Tu-160M2 strategiske bombefly, en moderniseret version af den berømte Blackjack supersoniske bombefly, skulle gå i tjeneste med de russiske luftstyrker i 2024, ifølge de seneste officielle udtalelser. Ankomsten af ​​denne enhed vil gøre det muligt at påbegynde moderniseringen af ​​den sidste russiske strategiske komponent, indtil nu lidt forsømt til fordel for den strategiske ubådsflåde og landlanceringer.

I en tale til russiske journalister meddelte chefen for de russiske strategiske luftvåben, Sergey Kobylash, atet nyt kampfly ville slutte sig til dens flåde i 2024.

Hvis de russiske myndigheders sædvanlige kommunikationssvingninger kan tyde på, at det kunne være et nyt bombefly som PAK-DA, er den mest sandsynlige hypotese faktisk, at det vil være, at den første Tu-160M2 skal tages i brug. strategiske bombefly, den ultimative moderniserede version af Blackjacks supersoniske bombefly.

Russisk strategisk luftfart i dag

Siden 2012 har russiske strategiske styrker gennemgået en større moderniseringsindsats, som har gjort det muligt for dem at have en moderne udstyrsrate på mere end 85 % sammenlignet med 50 % ti år tidligere. Disse bestræbelser har dog været meget ulige afhængigt af komponenterne i landets nukleare triade.

Således har den russiske flådes flåde af atomubåde med ballistiske missil siden 7 modtaget 2012 nye Borei og Borei-A klasse ubåde ud af en teoretisk flåde på 12 skibe. De sidste 5 skibe, hvis konstruktion allerede er startet, vil blive leveret mellem 2024 til Knyaz Pozharsky og 2031 til den sidste enhed.

Russisk Borei-A klasse nuklear ballistisk missil ubåd
Den russiske strategiske ubådsflåde har fået prioritet til moderniseringskreditter, idet den til dato er blevet optaget til tjeneste 7 af de 12 Borei og Borei-A, som den vil implementere i 2031.

Den russiske strategiske landkomponent har også udviklet sig hurtigt i de senere år, med leveringen af ​​de første RS-28 Sarmat ICBM'er bevæbnet med Avangard hypersoniske svævefly, for at erstatte RS-36 og RS-36M.

De russiske strategiske luftstyrker opererer endelig i dag omkring femten Tu-160 Blackjack supersoniske bombefly, som kom i drift i 80'erne, men er hovedsageligt afhængige af de halvtreds Tu-95MS, der stadig er i drift og stammer fra 50'erne, et enormt turbopropbombefly, der tilbyder forestillinger tæt på til dem fra den amerikanske B-52, som den deler forrang.

Hvis bestræbelserne på at modernisere de strategiske ubåds- og landstyrker begyndte i slutningen af ​​2000'erne, begyndte luftstyrkerne først for alvor i 2015, med lanceringen af ​​Tu-160M2-programmet og annonceringen af ​​PAK-DA stealth bombefly program.

Tu-160M2 Blackjack strategiske bombefly fra det russiske luftvåben

En udvikling af Tu-160, Tu-160M2, der er udpeget inden for NATO af koden Blackjack, bruger sin firemotors konfiguration og variable geometri til at understøtte hastigheder på op til Mach 2. Med sine to store ammunitionsbunkere, The flyet kan bære op til 24 krydsermissiler bevæbnet med et Kh-15 atomsprænghoved, eller 12 tunge krydsermissiler af Kh-55 familien, over 7 km ved Mach 000 og over 0,9 km ved Mach 2.

anekdote : NATO-kodenavne bruger generelt det samme første bogstav til at betegne lignende udstyr. Jagerfly starter med et F for Fighter, som Mig-21 Fiskeseng, Mig-23/27 flogger, Mig-31 Foxhound eller Su-27 familien, den flanker. Bomberne starter dog ikke med et B, som Tu-95 Husk, Tu-22 Blinder, Tu-22M Give bagslag og Tu-160 Blackjack.

Tu-95 Bear strategisk bombefly
Den russiske strategiske luftkomponent er stadig i dag hovedsagelig afhængig af de halvtreds moderniserede Tu-95 Bear bombefly, der stadig er i drift. Disse enheder skal udskiftes med ankomsten af ​​PACK-DA-programmet.

Tu-160M2 Blackjack er et dybt fornyet fly med moderne flyelektronik og et ergonomisk glascockpit, en ny elektronisk krigsførelse og selvforsvarssuite samt nye, mere kraftfulde og frem for alt mere brændstofeffektive turbojetmotorer. Bomberen ville også være dækket inden belægning, der er i stand til at absorbere 30 % af radaremissionerne, for at øge sin stealth.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 strategiske bombefly | Forsvarsnyheder | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler