Colombia: en mulighed for at erstatte Dassault Rafale M af den ældste flåde?

Mens de colombianske Kfir C7'ere ikke længere vil være i stand til at flyve efter den 31. december 2024, er Dassault Rafale står over for Eurofighter Typhoon i en sag, som skal forhandles og henrettes, med trommer, for at påtvinge sig selv i Sydamerika. Men denne nye konfiguration, en konsekvens af den alvorlige fremmedgørelse mellem Colombia og Israel, kunne også give Frankrig muligheder for at erstatte Rafale M den ældste, som bevæbner sin flådeluftfart. Her er hvordan...

Den mislykkede debut af Dassault Rafale i Colombie

For bare et år siden Rafale af Dassault er kommet inden for slående afstand af en ny orden i Colombia. Det franske fly var faktisk blevet erklæret som det foretrukne valg for de colombianske luftstyrker til udskiftning af dets israelske KFIR C7'er, efter en særlig alvorlig evalueringsprocedure, der stillede det op mod Eurofighter. Typhoon, den amerikanske F-16 og den svenske JAS 39 Gripen.

Dassault Rafale fransk luft- og rumstyrke
Le Rafale of Dassault var blevet erklæret som vinder af konkurrencen arrangeret af Bogotá i 2022. Men vanskeligheder under de sidste forhandlinger afsporede kontrakten i slutningen af ​​året.

Således, et par dage før det nye år, og afslutningen af ​​investeringstilladelsen givet af det colombianske parlament for denne fil, annoncerede præsident Gustavo Petro offentligt den kommende underskrivelse af kontrakten med Dassault Aviation.

Naturligvis en forhastet meddelelse, eftersom forhandlingerne ikke var afsluttet, mens Bogotá på denne frist kun ønskede at bestille 3 eller 4 fly for lidt over 600 millioner dollars, da den franske flyproducent nægtede at forpligte sig til en så lille ordre.

I hvert fald i begyndelsen af ​​januar, Den colombianske forsvarsminister Ivan Velasquez meddelte, at forhandlingerne var slået fejl. Uden at sætte spørgsmålstegn ved det colombianske luftvåbens præferencemål med hensyn til Rafale, var det så nødvendigt at genoptage forhandlingerne om mere solidt grundlag. Samtidig benyttede andre flyfabrikanter sig af muligheden for indsende nye forslag til Bogotá. På dette område ser det ud til, at Madrid har markeret sig med et tilbud, der anses for interessant af de colombianske myndigheder omkring Eurofighter Typhoon Blok 3.

I de seneste måneder så spørgsmålet ud til at vende sig mod en konkurrence mellem det europæiske fly og det franske jagerfly om at vinde i Colombia. Men et nyt stykke data kom for nylig til at ryste billedet. Efter udvekslinger af venlighed mellem den colombianske præsident Gustavo Petro og den israelske ambassadør i Colombia, Gali Dagan, de to lande er nu i modstrid, herunder om våbenspørgsmål.

Colombianske KFIR C7'er vil ikke længere flyve efter den 31. december 2024

Som vi nævnte i oktober sidste år, kunne dette skænderi spille i hænderne på CAESAR-pistolen med elimineringen af ​​den israelske ATMOS, efter at det franske system igen her var blevet erklæret vinderen af ​​konkurrencen arrangeret af de colombianske hære, men at forhandlingerne var slået fejl om spørgsmål om budgetrabat.

Kfir C7 colombianske luftvåben
Kfir C7'erne, som i dag udgør den colombianske jagerflåde, vil ikke længere kunne flyve efter den 31. december 2024 og udløbet af den israelske vedligeholdelseskontrakt.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta defense 114 jagerfly | Forsvarsnyheder | Colombia

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

2 Kommentarer

  1. Hej,
    Begrundelsen er sammenhængende, men det svarer til at lukke en af ​​de 3 flåder og kun have 24 fly tilbage. Gør denne mængde det muligt at sikre missioner og omsætning af afdelinger på PA? fordi der vil gå mindst 2 år før vi har erstatningsfly og hvad med pilotuddannelsen?

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler