Kan EMBT-tanken drage fordel af Italiens ankomst til MGCS?

I anledning af IDEX 2023-udstillingen præsenterede KNDS, til alles overraskelse, EMBT-tanken, som et alternativ for Kairo til at modernisere sin store panserflåde. Dette forslag blev støttet af Paris, som opretholder fremragende forbindelser med de egyptiske myndigheder på baggrund af regional strategisk konvergens.

Hvis EMBT nu udbydes på eksportmarkedet, er der hidtil intet, der tyder på, at Paris har til hensigt at være interesseret i det for sine egne væbnede styrker. Men ankomsten, annonceret for nylig, af Italien inden for MGCS-programmet, kunne omrokere kortene på dette område dybt og samtidig tilbyde midler og muligheder til de franske myndigheder for at udvikle og erhverve denne mellemgenerationstank.

EMBT-tanken, et lovende koncept

Den dag i dag er EMBT-tanken kun en tank i navnet. Det er faktisk mere en demonstrator, der udelukkende fokuserer på et tårn og et indvendigt layout af et skrog. Leopard 2, som også let kan erstattes af et Leclerc chassis, hvis det er nødvendigt.

Koncepterne i designet af dette nye tårn og deling af opgaver om bord på det pansrede køretøj er imidlertid tilstrækkeligt innovative til at kvalificere det resulterende køretøj som en mellemgenerationstank, svarende til den nye Abrams M1E3 eller endda KF51 Panther fra Rheinmetall.

EMBT tårn
EMBT-demonstratoren fokuserer først og fremmest på et nyt mellemgenerationstårn, der er udstyret med alle de funktionaliteter, man kan forvente af det.

Vi finder faktisk, alle de egenskaber, der er specifikke for denne mellemgeneration, inklusive ny generation af global vetronics, fjernstyrede tårne ​​for at sikre tæt beskyttelse mod infanteri og droner, et aktivt beskyttelsessystem, der kombinerer hard kill- og soft kill-beskyttelse, avanceret forbindelse til at betjene fra den infocentriske kampboble, såvel som dens andel af droner og styret ammunition, til indgreb uden for synsfeltet. Alt, der ville mangle, ville være hybrid-elektrisk fremdrift, for at gøre det til hvad der kunne svare til, hvad den amerikanske M1E3 lover at blive.

Som vi havde gentaget under sin officielle præsentation på Eurosatory 2022-udstillingenEMBT bringer et meget interessant koncept med sig, sandsynligvis lånt fra kampflyvning. Faktisk, hvor kampvogne udstyret med et automatisk kanonladningssystem, som det er tilfældet, har en besætning på tre personer (pilot, skytte og kampvognschef), er EMBT afhængig af et fjerde medlem, der sikrer funktionen af ​​system- og våbensystemoperatør .

Ligesom OSA (Weapon System Officer), der finder sted ombord på de to-sæders versioner af Rafale, Mirage 2000, F-15 eller Super Hornet, dens funktion er at implementere det pansrede køretøjs langtrækkende detektions- og indgrebssystemer, såsom droner, panserværnsmissiler eller endda panserværnssystemer elektronisk krigsførelse.

Canon CN120-26 EMBT
EMBT kan bruge 140 mm Ascalon kanonen udviklet af Nexter, selvom demonstratoren er udstyret med en CN120-26 kanon som Leclerc.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

4 Kommentarer

 1. Hej, du efterlod en tastefejl i det fjerde afsnit, hvor du taler om "KF51 Blanck Panther », i stedet for KF51 Panther, lille forvirring med K2 Black Panther sydkoreansk.

  Samtidig bliver vi måske nødt til at droppe kattenavnene for militærkøretøjer, vi begynder at gå i ring.

  Jeg vender tilbage til min læsning. God dag til dig !

 2. Hej Fabrice,

  Jeg føler, at vi kunne have en hel slagherre i denne historie!

  Forestil dig EMBT'en med ascalonen, diamanten og denne form for drivlinje ( https://www.forcesoperations.com/comment-arquus-peut-offrir-un-second-souffle-aux-chars-de-combat/ )
  og du får noget sikkert skræmmende.

  Jeg ville være ministeriet, jeg ville sætte det øverst på indkøbslisten, og jeg ville begynde intens lobbyvirksomhed med Indien og Mellemøsten

  Fin artikel som sædvanlig.

  • Jeg er lidt i tvivl om BITD'ens potentiale til at producere effektivt udstyr, men frem for alt mobilt og godt beskyttet, tilpasset AT's ansættelsesdoktrin. Problemet her er frem for alt politisk og budgetmæssigt. Politisk, fordi at gå i gang med EMBT er på en vis måde at erkende, at MGCS er et risikabelt program. Dette er også den analyse, der blev lavet af Rafale F5 + Neuron, som tilsammen repræsenterer meget mere end en simpel midlertidig løsning. Budgetmæssigt, for hvis vi ved at omdirigere MGCS-besparelserne i forbindelse med Italiens ankomst sandsynligvis kan finansiere en stor del af udviklingen af ​​EMBT, er der ingen kreditgrænse i LPM, der gør det muligt at erhverve panserkøretøjet i tilstrækkeligt omfang mængder for at retfærdiggøre dens udvikling. For Rafale F5, der er stadig omkring fyrre fly, der skal bestilles efter 2030. Men for EMBT har vi 0. Så at gå ned ad denne vej betyder at vende tilbage igen til LPM...

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler