Sydkoreas CVX hangarskibsprogram tager vand i 2024

Det sydkoreanske hangarskib CVX-program har været genstand for al mediebevågenhed i landet i næsten fem år. Men da Shin Won-sik, den sydkoreanske forsvarsminister, præsenterede landets militærprogram for 12-2024 den 2028. december, blev finansieringen af ​​dette program, ofte kritiseret for dets omkostninger og tvivlsomme effektivitet, ikke detaljeret der. Hvis det sydkoreanske forsvarsministerium bekræfter, at det vil blive videreført, tyder alt i dag på, at CVX-programmet er truet.

Hvis de sidste fem år har set en hurtig udvikling af truslen i Europa og Stillehavet, har Sydkorea på sin side levet med den nordkoreanske atomtrussel i næsten tyve år. Faktisk havde Seoul ikke fritiden, som det var tilfældet med vestlige hovedstæder, til at putte sig i fatamorganiseringen af ​​fordelene ved fred, og i løbet af denne periode udviklede en stærk og meget moderne væbnet styrke, såvel som en industri, som i dag er blandt de mest succesrige på planeten.

KN 17 Antihsip hypersonisk missil Militær planlægning og planer | Forsvarsnyheder | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

Det må erkendes, at den udfordring, som de sydkoreanske hære står over for, langt fra er let. Ikke alene har Nordkorea haft atomvåben siden 2006, men landet har også en numerisk imponerende væbnet styrke, samt betydelige reserver af artillerivåben, ballistiske missiler og raketter, som alle kan ramme den sydkoreanske hovedstad.

Seoul ligger faktisk kun 70 kilometer fra den 238 km lange afgrænsningslinje, som adskiller den koreanske halvø i to langs den 38. breddegrad. mens byen med 10 millioner indbyggere er hjemsted for 20% af landets befolkning, samt alle disse centrale administrationer og store virksomheder.

Den tre-akse doktrin i hjertet af sydkoreansk militærprogrammering 2024-2028

For at imødegå udfordringen og et stadig mere krigerisk Nordkorea, og på trods af den atombeskyttelse, som USA har lovet, har de sydkoreanske hære designet en doktrin kaldet "treakse-doktrinen". Dette er baseret på en tre-trins handling, hvis landets myndigheder skal opnå sikkerheden for, at et nordkoreansk angreb er forestående.

De tre akser repræsenterer i virkeligheden de tre stadier af den sydkoreanske militære reaktion. For det første vil detektions- og forebyggende angrebskæden udføre angreb for at ødelægge alle de potentielle vektorer, der er opdaget, før de kan bruges. Den anden er afhængig af det koreanske luft- og missilforsvar (KAMD), der er ansvarligt for at opsnappe missiler og fly, der undslap det forebyggende angreb og lancerede mod syd.

Sydkoreansk hangarskib CVX-program
Sydkoreas CVX hangarskibsprogram tager vand i 2024 4

Den tredje og sidste fase, som er beregnet til at være afgørende, er ansvaret for Korea Massive Power Supply & Retaliation (KMPR), som skal angribe og ødelægge alle større mål (kommandocenter, energi- og kommunikationsinfrastrukturer, politisk beslutning...), at halshugge det nordkoreanske regime og dets hære, og dermed potentielt afslutte konflikten.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlægning og planer | Forsvarsnyheder | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler