Finansieringen af ​​den polske forsvarsindsats i 2024 vil være baseret på gæld uden europæiske sanktioner

For et par dage siden præsenterede det polske forsvarsministerium en polsk forsvarsindsats fra 2024, der vil overstige 5 % af BNP-grænsen. Som Donald Tusk foreslog i midten af ​​december, er dette helt på linje med tidligere år. For at finansiere det vil Warszawa stole på 185 milliarder zloty i offentlige underskud, eller 5 % af landets BNP, på de 682 milliarder zloty på statsbudgettet for 2024. Den polske regering har langt fra at fremprovokere de europæiske budgetmyndigheders vrede. , for 2024 i hvert fald ingen sanktioner for for stort underskud ikke pålægges ham.

Er det lykkedes for Polen, hvor Frankrig fejlede i næsten tre årtier? Det er spørgsmålet, vi kan stille os selv i dag, hvor Warszawa har fået fra EU, at dets offentlige underskud på 5 % for 2024 ikke vil give anledning til en europæisk procedure for uforholdsmæssigt store underskud med de dertil hørende bøder.

Den polske forsvarsindsats i 2024 på 5 % BNP vil blive finansieret af statsgæld

For at finansiere en ekstraordinær forsvarsindsats, der repræsenterer mere end 5 % af landets BNP, havde de polske myndigheder intet andet valg end at skabe statsgæld, med en prognose for det offentlige underskud for 2024, der igen repræsenterede lidt mere end 5 % af landets BNP. Vi kan med andre ord sagtens overveje, at hele den polske forsvarsindsats i 2024 vil blive finansieret ved oprettelse af statsgæld.

Polsk forsvarsindsats 2024 vil tillade finansiering af de 5 fregatter i Miecznik-programmet
Warszawa vil bruge 3,6 milliarder euro på sine 3 britiske multi-purpose fregatter, der udgør Miecznick (Espadon) programmet

De europæiske budgetmyndigheder, og især Rådet for Økonomiske og Finansielle Anliggender i Den Europæiske Union, er dog blevet enige om at ikke indlede procedurer for uforholdsmæssigt store underskud mod Warszawa i 2024.

I beslutningen truffet af dette råd, hvori Frankrig og Tyskland deltager, bemærkes det den afgørende rolle, som Polen, og dets magtfulde hære under fremstillingen, vil repræsentere over for den russiske trussel, samtidig med at der tages hensyn til den betydelige vægt, som polske militær og humanitær bistand har repræsenteret Ukraine siden konfliktens start.

Denne beslutning er overraskende, især i Frankrig, da landet ved flere lejligheder har forsøgt at opnå lignende foranstaltninger for at finansiere sin afskrækkelse eller sine interventioner i Afrika mod islamistisk terrorisme.

Paris er dog hver gang stødt på et klart afslag fra Bruxelles på dette område. Hvordan kan vi så forklare, at Warszawa opnåede europæisk støtte, hvor Frankrig systematisk fejlede? Langt fra at være ideologiske, er forklaringerne for mange fuldkommen faktuelle.

Polsk finanspolitisk sundhed som en garant for EU

Først og fremmest er det klart, at Warszawa indtil nu kan præsentere en særlig positiv budgetmæssig profil. Således overstiger statsgælden i dag knap 50 % af landets BNP, sammenlignet med 110 % for Frankrig og 65 % for Tyskland i 2023.

K2 Polen
Styrkelsen af ​​Zloty på de finansielle markeder vil reducere vægten af ​​polske investeringer i importeret militærudstyr.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Forsvarsnyheder | Militære alliancer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler