LPM 2024-2030, Rafale F5, Afrika...: 2023 vil have været et afgørende år for det franske forsvar

Mellem en ny LPM 2024-2030, store teknologiske fremskridt og den dybtgående udvikling af dets hæres operationelle omfang, vil året 2023 have været præget af betydelige transformationer for de franske hære og landets forsvarsindustri. Ændringerne, der blev indledt i år, reagerer dog kun på en del af de geopolitiske og sikkerhedsmæssige udfordringer, der dukker op, hvilket gør 2023 til et år med bemærkelsesværdig, men delvis, overgang for det franske forsvarsværktøj.

En ny lov om militær programmering LPM 2024-2030 mod høj intensitet

Glas halvt fyldt for nogle, halvt tomt for andre, den nye militærprogrammeringslov 2024-2030 er en fortsættelse af den tidligere, LPM 2019-2027, er det rigtigt bemærkelsesværdigt anvendt indtil 2023. Med en samlet budgetramme på 430 milliarder euro skulle den nye LPM gøre det muligt at bringe hærens budget op på € 67 milliarder i 2030, og konsolidere den franske forsvarsindsats over, men knap nok, den 2 % BNP-grænse, som NATO har fastsat.

Ud over dets budgetmæssige aspekter bekræfter den nye LPM en langsom, men betydelig, udvikling af de franske hære til at tilpasse sig nye trusler samt risikoen for højintensitetskampe mod en symmetrisk modstander.

LPM 2024-2030 PANG
2024-2030 Military Programming Law sikrede udviklingen af ​​PANG, som vil erstatte PAN Charles de Gaulle fra 2038.

Sådan er flere nøgleprogrammer blevet hugget i sten, såsom det nye næste generations atomhangarskib, der skal overtage fra PAN Charles de Gaulle i 2038, eller standarden Rafale F5, en rigtig genstart af den franske tomotorede jagerfly, dækket i det følgende punkt.

Men frem for alt vil LPM have gjort det muligt at levere de første elementer af svar på stærke forventninger fra hærenes side med den annoncerede ankomst afet hard-kill beskyttelsessystem, Diamant-systemet, at beskytte hærens pansrede køretøjer og tilbagevenden af ​​kapaciteter til at undertrykke luftværnsforsvar for luftvåbnet. Revolutionerne inden for droner, infocentrisk kamp og kunstig intelligens har også en fremtrædende plads i prioriteterne for denne LPM.

Dette har også til hensigt at give et første svar på spørgsmålet om tal, og på spørgsmålet om den masse, der er fremhævet af krigen i Ukraine og dens rystende tab. Til dette sørger LPM 2024-2030 for rekruttering af mere end 40 yderligere reservister ud over de 000 operationelle reservister, der i øjeblikket er under kontrakt.

Disse vil blive opdelt i aktive enheder, såvel som inden for nye regimenter udelukkende bestående af nationale garder, som det 24. RI, den eneste enhed af denne type i Frankrig til dato.

Men det mest slående punkt ved denne LPM, selv om den ofte blev ignoreret, var den ekstreme vitalitet i den parlamentariske debat, der omgav den, efter at have gjort det muligt at forbedre og berige den betydeligt.

Sébastien Lecornu nationalforsamling
Debatten mellem Forsvarsministeriet og parlamentarikere omkring LPM 2024-2030 vil have muliggjort bemærkelsesværdige fremskridt og bør tilskynde til en forøgelse af Parlamentets rolle i denne øvelse.

Efter en skuffende strategisk gennemgang 2023, skrevet som den burde være på en meget uigennemskuelig måde, vil den parlamentariske debat om afstemningen af ​​denne LPM på den anden side have været eksemplarisk, deputerede og senatorer, af præsidentens flertal pr. store del af oppositionen, efter at have foretaget effektive ændringer, i en konstruktiv dialog med et lige så involveret Forsvarsministerium.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlægning og planer | Forsvarsanalyse | Hypersoniske våben og missiler

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler