Russiske missilangreb mod Ukraine den 29. december afslører et bekymrende nyt mønster

- Annonce -

Den 29. december blev Ukraine ramt af strejker massiv af russiske missiler i en koordineret aktion ledet af russiske luft- og raketstyrker, der afslørede et taktisk mønster, som ikke indtil nu var blevet anvendt af Moskva mod Kiev. Hvis målene for disse strejker og de opnåede resultater stadig er vanskelige at vurdere, udgør dette skift i retning af massive strejker koordineret mellem komplementære vektorer en yderst bekymrende trussel for Ukraine i begyndelsen af ​​denne vinter.

Natten mellem den 28. og 29. december 2023 udførte de russiske luftstyrker et angreb af hidtil uset omfang mod ukrainsk infrastruktur. Russiske strategiske bombefly Tu-95 og måske Tu-160 affyrede under dette angreb hundrede, måske flere, Kh-101 og Kh-555 krydsermissiler mod deres ukrainske mål, støttet af omkring tredive, igen måske flere, af Geranium lang- rækkeangrebsdroner, russisk version af den iranske Shahed-136.

Som det har været tilfældet i mange måneder, hævder det ukrainske antiluftskyts forsvar ødelæggelsen af ​​størstedelen, omkring 90 %, af disse missiler og droner ved at bruge sine missiler og antiluftskyts.

- Annonce -

Derimod har den ikke meddelt nogen aflytninger vedr dusin Iskander-M og Kinzhal ballistiske missiler, og de få Kh-35 og Kh-31P anti-radar missiler afsendt i fællesskab. Det var dog sidstnævnte, der for alvor udførte angrebet mod ukrainsk infrastruktur.

En taktik af bedrag og mætning kendt i lang tid i Vesten over for den sovjetiske trussel

Den taktik, som russiske styrker brugte natten mellem den 18. og 29. december, mens den repræsenterede den første i Ukraine, er på ingen måde ukendt for NATO-analytikere. Allerede i 1986 havde Tom Clancy og Larry Bond sporet et bekymrende scenarie i romanen Rød Storm (Red Storm Rising), der blandt andet beretter om angrebet på en allieret luftfartsgruppe fra den sovjetiske flådes langdistancebombefly.

Tu-22m3
Sovjetiske langdistance Tu-22M Backfire bombefly og deres supersoniske antiskibsmissiler var især frygtet af NATO Marines under den kolde krig

I romanen udførte en første bølge af gamle Tu-16 Badger og Tu-22 Blinder bombefly et massivt angreb mod en amerikansk angrebsgruppe bestående af to hangarskibe, inklusive det franske Foch, ved hjælp af gamle antiskibsmissiler. som lokkefugle, for at udtømme modstanderens antiluftværn.

- Annonce -

Det blev efterfulgt, et par minutter senere, af et afgørende angreb udført af adskillige flotiller af Tu-22M Backfires bevæbnet med moderne missiler, der fangede den allierede flåde ude af vagt, og førte til tab af flere store skibe, inklusive den sunkne Foch, mod en håndfuld sovjetiske bombefly, der blev skudt ned.

I Tempête Rouge var det Fochs F-8N Crusader, der noterede de eneste sejre mod den sovjetiske Tu-22M Backfire

Dette scenarie, testet flere gange af de to forfattere ved hjælp af Harpoon-flådesimuleringen (designet af den samme Larry Bond), blev efterfølgende taget meget alvorligt af NATO-admiraliteterne, ligesom et andet scenarie i hjertet af romanen, erobringen af ​​Island af faldskærmstropper og sovjetiske marinetropper, for at true Reforger-forstærkningslinjen.

Det massive russiske missilangreb mod Ukraine den 29. december, også i to faser

Hvis det russiske angreb den 29. december ikke var rettet mod flåden, men ukrainsk infrastruktur og byer, ser det ud til, at det blev designet omkring en taktik tæt på den, der blev udviklet i 1986-romanen, og udføres faktisk i to på hinanden følgende faser.

- Annonce -

Den første fase bestod kun af KH-101 og Kh-555 krydsermissiler og Geranium langtrækkende angrebsdroner. Heri adskilte det sig ikke meget fra angrebene registreret i de seneste måneder, hvor KH-101, Kh-555 og 3M54 Kalibr krydsermissiler blev affyret samtidigt mod Ukraine, sammen med Geranium-droner.

Russiske missiler mod Ukraine Kh-101
Kh-101 krydsermissilet er en udvikling af Kh-55, med en ny kåbe og forbedret ydeevne. Hvert missil ville koste omkring 1,5 millioner dollars.

Som tidligere viste det ukrainske antiluftskyts forsvar sig særligt effektivt mod disse vektorer, idet det hævdede, og der er ingen grund til at tvivle på det, ødelæggelsen af ​​87 krydsermissiler og 27 droner, i begge tilfælde, omkring 90 % af det arsenal, der blev opsendt mod deres mål.


LOGO metaforsvar 70 Russisk-ukrainsk konflikt | Forsvarsanalyse | Hypersoniske våben og missiler

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

 1. Hej Fabrice,

  Sidste forår opsnappede PAC3 helt sikkert de fleste, hvis ikke alle, af de sendte missiler af den simple grund, at det var målet.
  I baneberegning for at opsnappe mach 5 og ikke-manøvrerende missiler (kinzhal manøvrerer kun i sin endelige tilgang og skal have sin hastighed reduceret meget betydeligt), at være målet forenkler opgaven betydeligt.

  For resten er det som normalt, Rusland siger, at det har sendt 100 missiler, og Ukraine siger, at det ikke så nogen eller opsnappede nogen. Vi er tydeligvis i militær propaganda på begge sider.
  Dem, der ramte, faldt ofte på civile, og de andre, hvis de blev ødelagt, forbliver vi meget undvigende: det er krigens tåge.
  En ting er sikkert, der er ikke nok luftforsvar i Ukraine til at beskytte alt. Så du skal træffe valg. kyiv er en til skade for visse andre byer.
  For at slutte på F16 har vi ikke rigtig set, hvad et sigte 120 giver i det virkelige liv (det taler om 150/160 km fra hvad jeg kunne finde). På europæisk plan har vi en del tests og feedback på Meteor, men få på dette amerikanske missil. Hvis det er som det sædvanlige udstyr, vil det gøre det meget vanskeligt at sætte denne type operationer op.

  Godt nytår 🙂

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler