Ved at bevæbne sine flådeangrebsdroner overraskede Ukraine den russiske flåde

Et nyt angreb udført denne 1. januar 2024 af ukrainske Sea Baby flådeangrebsdroner mod havnen i Sevastopol. Men da dronerne blev opsnappet af en russisk korvet, angreb de skibet med raketter, sandsynligvis til besætningens overraskelse. Dette er det første fjerntliggende flådedroneangreb, der er dokumenteret til dato.

Javelin, Storm Shadow, Himars…: krigen i Ukraine har sit stjerneudstyr

Siden starten af ​​den russiske offensiv mod Ukraine er flere våben blevet midlertidige ikoner for den ukrainske modstand. Først var det den tyrkiske TB2 Bayraktar-drone og den amerikanske Javelin panserværnsmissil, som begge spillede en afgørende rolle for at stoppe den russiske offensiv mod Kiev.

TB2 drone e1623684059640 Flådedroner | Forsvarsnyheder | Russisk-ukrainsk konflikt
TB2 Bayraktar var symbolet på ukrainsk modstand under offensiven mod Kiev i februar og marts 2022, før fortætningen af ​​russisk antiluftskyts forsvar kom til at diskvalificere denne drone for sårbar skal nu bruges til angrebsmissioner.

Hvorefter fra foråret 2022 var artillerisystemer, såsom den franske Cæsar, den tyske Pzh 2000 eller den polske Krab, kernen i ukrainsk kommunikation, såvel som den nu berømte amerikanske HIMARS.

Fra vinter til forår 2023 pansrede køretøjer som den svenske CV90, den tyske Marder og den amerikanske Bradley samt vestlige hovedkampvogne Leopard 2 og Challenger 2, symboliserede Kyivs modoffensiv sammen med Storm Shadow og SCALP-EG krydsermissilerne leveret af Storbritannien og Frankrig.

Endelig, med russiske styrkers gentagne razziaer mod landets infrastruktur, var den fransk-italienske SAMP/T Mamba, den tyske Iris-T SLM, norske Nasams og American Patriot antiluftskyts systemer galionsfiguren i denne modstand. Men det udstyr, som Vesten har leveret, er ikke det eneste, der nyder berømmelse i dets brug mod russiske styrker.

Flådedroneangreb Flådedroner | Forsvarsnyheder | Russisk-ukrainsk konflikt
4. august 2023 angreb på Olenegorsky Gonyak-angrebsskibet af en ukrainsk flådeangrebsdrone i havnen i Novorossiysk

Således trak antiskibsmissilet R-360 Neptun, en udvikling af det sovjetiske Kh-35-missil, overskrifterne på alle vestlige medier dagen efter den 14. april 2022, da to af disse missiler ramte den russiske krydser Moskva, flagskib i Sortehavsflåden, hvilket fører til dens forlis.

Enestående ukrainsk opfindsomhed med hensyn til den operationelle brug af droner og deres teknologi

Men det område, hvor ukrainske ingeniører har markeret sig mest, siden starten af ​​denne konflikt, vedrører droner, og især transformationen af ​​droner og systemer til civilt brug, for at gøre dem til effektive våbensystemer.

Ukrainske droner Flådedroner | Forsvarsnyheder | Russisk-ukrainsk konflikt
Ukrainske styrker har været særligt smidige på mange områder, især med at omdanne civile quadcopter-droner til operationelle våbensystemer.

Fra starten af ​​konflikten begyndte ukrainske styrker massivt at anvende lette quadcopter-droner, både for at lokalisere mål og dirigere artilleriild, og ved at bevæbne dem med granater eller panserværnsraketter til direkte at angribe lokaliserede mål.

Russiske styrker har siden formået at implementere effektive beskyttelsessystemer mod denne type trusler, især gennem kraftig jamming, og frem for alt at udstyre sig selv med droner og mere lurende ammunition og mere effektivt, til det punkt, at den lette drone fra nu af er blevet næsten lige så brugbar som artillerigranaten på fronten, for både ukrainske og russiske styrker.

Dette er dog ikke tilfældet for ukrainske langtrækkende flådeangrebsdroner. Ved flere lejligheder har disse flådeoverfladedroner, der bærer en kraftig sprængladning og styret af en satellitforbindelse, der er meget sværere at blokere end lette droner, formået at angribe russiske skibe eller kritisk infrastruktur, især på Krim.

Ukrainske Sea Baby flådeangrebsdroner er nu bevæbnet med raketter!

Den mest berømte model af disse flådeangrebsdroner, kaldet Sea Baby, udmærkede sig igen i et nyligt angreb mod et russisk skib. Den 1. januar blev flere af disse droner opsendt mod flådebasen Sevastopol på Krim. Et kampskib blev opdaget af russiske overvågningsradarer og blev sendt af Sortehavsadmiralitetet for at opsnappe og ødelægge disse droner.

Video af angrebet den 1. januar 2024. Antallet af sendte raketter tyder på, at disse faktisk er RPV-16 termobariske raketter opsendt af de 6 Dzhmil-systemer monteret på Sea Baby.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Naval Drones | Forsvarsnyheder | Russisk-ukrainsk konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

  1. 1870, 14/18,40/45. Hvorfor er vores ledere og generaler altid et skridt bagud med hensyn til oprustning i krigstid? Uanset om det er i kvalitet (forældet Leclerc-tank) eller kvantitet (fly, granater, missiler osv.)
    At investere 2 % af BNP i fredstid, okay, men i krigstid er det total uansvarlighed.Og Europa har det desværre ikke bedre, undtagen Polen måske.
    Vi betaler mange penge for alle disse små mennesker...

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler