Kinesisk 31. generation FC-5 Gyrfalcon jagerfly snart i Pakistan?

5. generations stealth jagerfly FC-31 Gyrfalcon, designet af Kinas Shenyang, kunne snart flyve under en grøn og hvid rundel. Dette er den forbløffende information, som Air Chief Marshal Zaheer Ahmed Baber Sidhu, stabschef for det pakistanske luftvåben, gav den 2. januar under en ceremoni for leveringen af ​​et nyt parti kinesiske enmotorede J-10C jagerfly.

Hvis New Delhi i sin forsvarsindsats skal skalere og ruste sig til at reagere samtidigt på den pakistanske og kinesiske trussel, har Islamabad på sin side kun øjne for sin historiske modstander, Indien. De to lande konkurrerer dog ikke i samme kategori.

Med en befolkning på 1,4 milliarder indbyggere og et BNP på 3 milliarder dollars er Indien mere end 400 gange mere befolket og ni gange rigere end sin nabo. På trods af denne betydelige socioøkonomiske gradient er de pakistanske hære langt fra blege i forhold til Indien, tværtimod, især da landet i omkring tredive år har været i stand til at stole på sin partner kinesere.

Det pakistanske luftvåben i dag, en stor modstander for det indiske luftvåben

Således opstiller de pakistanske landhære i dag 3 kampvogne, herunder 500 1. generation T-200UD, Al Khalid og VT-4, 650 M109 selvkørende kanoner og SH-15, XNUMX, samt mere end 650 122 og 300 mm multiple raketkastere, der repræsenterer mellem 60 og 75 % af formatet for de indiske landstyrker.

JF-17 Thunder
Selvom det er let, er JF-17 Thunder et dygtigt og velbevæbnet enmotors jagerfly.

La Pakistans flåde, hun, stiller op 5 Agosta ubåde som snart vil blive erstattet af 8 kinesiske Type 039A, 9 fregatter inkl 4 Type 054A/P, 4 korvetter snart forstærket af de 4 tyrkiske Ada og 2 nye OPV 2600 fra den hollandske Damen). Stort set ringere end den indiske flåde, har den dog en tendens til at indhente det, især da den skal beskytte et meget mindre flådeområde.

Det pakistanske luftvåben har formentlig været bedst stillet i de seneste årtier. Den pakistanske jagerflåde består nemlig af mere end 150 kinesisk-pakistanske JF-17, 36 kinesiske J-10C'er, hvoraf omkring tyve allerede er leveret, 75 F-16'er, 80 Mirage III'er og 90 Mirage V'ere, samt omkring halvtreds J-7'ere, en avanceret kinesisk version af Mig-21. De stiller med i alt næsten 500 kampfly, støttet af 4 Il-78 tankfly, 7 ZDK-03 og Erieye Awacs, og 3 Falcon DA-20 elektroniske krigsfly.

Overfor det stiller det indiske luftvåben "kun" 650 jagerfly, herunder 260 Su-30MKI, 36 Rafale, men også 75 Mig-29 og omkring fyrre MIG-21, understøttet af 6 Il-78 tankskibe, 5 Awacs A-50 og Embraer R-99, samt 5 Gulfstream III og Global 5000 elektroniske lytteapparater.

Den kinesisk-pakistanske alliance mod Indien

Så hvis det indiske luftvåben åbenbart er bedre stillet end sit pakistanske modstykke, med 150 ekstra kampfly, og især tungere fly, såsom Su-30MKI og Rafale, er magtforskellen mellem disse to hære meget langt fra at matche forskellen i befolkning, og endnu mindre på forskellen mellem de to landes BNP.

Frem for alt, som nævnt i indledningen, skal New Delhi være i stand til at opretholde en afskrækkende defensiv holdning mod Islamabad og dets 500 jagere, men også mod Beijing og de tusinde moderne jagere fra det kinesiske luftvåben (og voksende) eller endnu værre, mod disse to modstandere, også allierede, samtidigt.

J-10CE pakistan
De pakistanske luftstyrker stiller allerede op med omkring tyve af de 36 J-10CE, der er bestilt fra Beijing, knap to år efter, at ordren blev gjort officiel.

Faktisk, det pakistanske luftvåbens erhvervelse af 36 J-10CFor bare to år siden kunne dette have bekymret indiske strateger. Den annoncerede ankomst af det kinesiske enmotorede jagerfly, tungere end JF-17, og meget mere moderne end det pakistanske F-16 og Mirage, førte til en mere end markant styrkelse af Islamabads luftvåben.

Pakistans luftvåben kan snart erhverve FC-31 Gyrfalcon stealth jagerfly fra Kinas Shenyang

Hvad kan vi så sige, da stabschefen for det pakistanske luftvåben, luftchefmarskal Zaheer Ahmed Baber Sidhu, annoncerede den 2. januar, at de snart ville modtage, den kinesiske 5. generation stealth jagerfly Shenyang FC-31 Gyrfalcon, en enhed, der sandsynligvis vil give dem en betydelig operationel fordel mod flertallet af indiske jagerfly, bortset fra sandsynligvis de nye. Rafale ?


LOGO meta defense 70 jagerfly | Forsvarsnyheder | Militære alliancer

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.

- Annonce -

For yderligere

2 Kommentarer

  1. Det bliver mere og mere kompliceret for indianerne. Tror du, at dette kan motivere dem til at købe mere Rafale, da det, som du siger, er det eneste fly, de har, som de med sikkerhed vil have en fordel i forhold til pakistanerne og kineserne?

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler