Eksport af Eurofighters Typhoon til Saudi-Arabien snart godkendt af Tyskland

Gennem stemme fra udenrigsminister Annalena Baerbock sagde Berlin, at man var klar til at ophæve embargoen på salg af Eurofighter-krigere Typhoon, i anledning af hans besøg i Israel den 7. januar. Jamal Khashoggi-affæren blev begravet, for de tyske myndigheder er det et spørgsmål om at fremme den "positive rolle", som Riyadh har spillet i konflikten mellem Hamas og Israel. Denne meddelelse baner vejen for udførelsen af ​​optionen for 48 Eurofighter jagerfly Typhoon ophævet i 2018 for de saudiske luftstyrker og blokeret siden da af Tyskland.

Efter mordet på den saudiske journalist Jamal Khashoggi og anklagen mod kongerigets efterretningstjenester i denne beskidte affære, Berlin havde altid nægtet at levere de nødvendige dele og dele af enheder til konstruktion af 48 Eurofighter jagerfly Typhoon bestilt af Riyadh et par måneder tidligere ved at ophæve muligheden knyttet til ordren på de første 72 fly leveret mellem 2009 og 2016.

Men mens eksportmulighederne har en tendens til at blive reduceret for det europæiske jagerfly, især i lyset af konkurrencen fra den amerikanske F-35 og Rafale fransk, og at de nationale ordrer fra de 4 medlemmer af Eurofighter Consortium (Tyskland, Spanien, Italien og Storbritannien), har denne mulighed i de seneste måneder fået en kritisk dimension for at gøre det muligt at opretholde samlebåndet for fly, efter 2028.

Euro Fighter Typhoon Arabie Saoudite
Det saudiske luftvåben bestilte 72 Eurofighter Block II i 2009.

Fra da af øgede Berlins partnere, med London og Madrid i spidsen, presset på Berlin for at få Tyskland til at mildne sine holdninger til dette spørgsmål. Det ser ud til, at den saudiske holdning i den israelsk-palæstinensiske konflikt siden angrebet den 7. oktober har givet de tyske myndigheder den perfekte mulighed for at reagere positivt på deres europæiske partneres krav.

På vej mod udførelse af den kontraktmæssige option for 48 Eurofighters Typhoon yderligere af Saudi-Arabien

Faktisk, mens du besøgte Israel, den tyske udenrigsminister meddelte, at hendes land ikke længere ville modsætte sig salget af europæiske kampfly til Riyadh, netop for at reagere på de saudiarabiske myndigheders forsonende og afmålte holdning i forbindelse med denne konflikt.

Dette er på en måde en uventet mulighed for at lade Berlin ændre sin holdning. Faktisk ville et skridt tilbage, rent og enkelt, i dette spørgsmål være blevet fortolket af den tyske offentlighed som et tegn på svaghed på den internationale scene.

Der er det på den anden side et spørgsmål om at ændre opfattelsen af ​​regional geopolitik, og den germanske reaktion, i et perfekt eksempel på doktrinen om tysk Real Politick, som helt sikkert vil blive meget bedre accepteret af tyskerne selv.

Typhoon Spanien
Med Alcyon I og II programmerne har Spanien bestilt 43 nye Eurofightere Typhoon de sidste to år.

Da døren officielt er blevet åbnet af Annalena Baerbock, er der nu ikke længere nogen hindring, bortset fra validering fra Forbundsdagen, for Eurofighter for at acceptere den saudiske mulighed, og salget af de 48 pågældende fly, idet de kontraktmæssige og tekniske bestemmelser er blevet forhandlet i lang tid mellem de to parter.

En beslutning, som Eurofighter og dets industrielle partnere har ventet spændt på

Dette vil være en stor lettelse for Eurofighter-konsortiet og for dets store aktører som det britiske BAe, det italienske Leonardo og det tyskorienterede europæiske Airbus DS, som så 2028-deadline nærme sig med bekymring og udmattelse af ordrer fra dets medlemmer , i dette tilfælde den tyske og spanske ordre, som bliver den sidste.

Faktisk var disse producenter, alle involveret i de to store europæiske nye generations kampflyprogrammer FCAS (Tyskland og Spanien) og GCAP (Storbritannien og Italien), særligt bekymrede over perioden, der spænder mellem slutningen af ​​produktionslinjen Typhoon, og starten på industriel konstruktion af NGF (FCAS) og Tempest (GCAP), sandsynligvis mellem 2033 og 2036, afhængigt af programmerne.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Forsvarsnyheder | Tyskland

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler