Ved at opfordre den franske forsvarsindustri til at tage flere risici, går Sébastien Lecornu kun halvvejs.

Drevet af den internationale kontekst og noget stjerneudstyr som le Rafale, Cæsar og Scorpene, er den franske forsvarsindustri i dag solidt placeret på det andet trin på det internationale podium for eksportører af globalt forsvarsudstyr, med en ordreportefølje, som er blevet værdsat af 27 milliarder euro alene i 2022.

Men fremkomsten af ​​nye spillere og den hurtige omorganisering af dette globale marked truer nu denne industri og gennem dem den franske strategiske autonomi. For at svare opfordrede ministeren for de væbnede styrker, Sébastien Lecornu, industrifolkene i det franske BITD til at vende tilbage til risikovillighed, uden dog at ministeriet selv havde startet sin egen metamorfose for at gøre dette muligt.

Store franske koncerner har således været i stand til at etablere sig på flere nøglemarkeder, idet de fortsat har bevaret loyaliteten fra visse langvarige store partnere såsom Egypten, Indien, Grækenland og De Forenede Arabiske Emirater, samtidig med at de har markeret sig under store konkurrencer i Indonesien, i Kroatien eller Polen.

Men i samme periode har andre aktører oplevet en betydelig vækst. I Europa har Tyskland, Italien og Storbritannien allerede annonceret rekordår på dette område i 2022 og 2023. De store aktører, USA og Rusland, fortsætter kraftigt med at holde deres markeder traditionelle og forberede deres tilbagevenden til andre, mens Kina gør fremskridt hurtigere og hurtigere.

Fremkomsten af ​​en ny trussel mod den franske forsvarsindustris fremtid

Hovedårsagen til bekymring for Paris er imidlertid hverken Washington, Moskva eller Berlin, London eller Beijing, men de voldsomme fremskridt, der er registreret i de seneste år af tre aktører, der stadig dukkede op for lige siden, fem år, og som nu er påtvinger sig selv så langt som til Europa og NATO: Sydkorea, Tyrkiet og Israel.

K2 Sydkorea
Den sydkoreanske K2-tank er i dag den mest eksporterede kampvogn i 2022 og lover at sejre i adskillige konkurrencer i de kommende år.

Ikke alene har disse landes forsvarsindustrier formået at positionere sig på visse nichemarkeder på den internationale scene, men alle tre har engageret sig i en enorm industriel indsats, der stort set er støttet af deres respektive stater.

Faktisk fortsætter deres kataloger med at udvide sig, og de tramper nu på markeder, hvor europæere, amerikanere og russere traditionelt var hegemoniske, såsom kampfly, angrebshelikoptere, tunge kampvogne og endda ubåde.

Endnu værre er de engageret i et meget mere vedvarende industri- og generationstempo end i Europa, hvilket giver dem mulighed for at udvikle specifikke industrielle færdigheder, som europæere, og endda amerikanere og russere, har været langsomme til at gribe ind, som i tilfældet med droner, der lurer. ammunition eller aktive beskyttelsessystemer.

Der er derfor ingen tvivl om, at ankomsten af ​​disse nye spillere, men også den amerikanske repositionering på visse markeder, såsom inden for pansrede køretøjer eller fregatter, den forventede tilbagevenden af ​​den russiske forsvarsindustri beriget med den ukrainske erfaring, stigningen i kinesisk magt, og fremkomsten af ​​visse lande, såsom Egypten, Brasilien eller Indien, vil dybt ændre det internationale våbenmarked i de kommende år.

Minister for de væbnede styrker Sébastien Lecornu opfordrer producenterne til at tage flere risici

Emnet bliver taget meget alvorligt af forsvarsministeren, Sébastien Lecornu. Lad os i denne forbindelse huske på, at våbeneksport udgør en mere end bemærkelsesværdig komponent for fransk udenrigshandel.

Rafale Neuron
LPM 2024-2030 lancerede flere nøgleprogrammer for fransk eksport i de kommende år, som f.eks. Rafale F5 og dens kampdrone.

Frem for alt er denne eksport essentiel for balancen inden for Forsvarets Industrielle og Teknologiske Base, eller BITD, for at sætte den i stand til at udvikle og producere alt det forsvarsudstyr, som hærene kræver.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsindustristof BITD | Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler