Le Rafale prioriterer KF-21 Boramae og F-15EX i Indonesien

For blot to år siden meddelte Jakarta, at man vendte sig mod Rafale af Dassault Aviation, for at begynde moderniseringen af ​​sine luftstyrker. Hvis den målrettede ordre var på 42 fly, blev denne opdelt i 3 trancher på henholdsvis 6, 18 og 18 fly, som skulle træde i kraft successivt.

Denne opdeling gav derfor anledning til bekymring. Inden for de seneste år har Indonesien i flere større forsvarssager faktisk ikke vist sig at være en særlig pålidelig partner med betydelige forsinkelser i tildelingen af ​​kontrakter og frem for alt betalingsmisligholdelse, som nogle gange har mere end irriteret Jakartas partnere.

En strategisk kunde for Rafale og Dassault Aviation

Dog efter bestilling af de første 6 enheder, som trådte i kraft kun få uger efter den første meddelelse, den anden tranche på 18 enheder var på sin side knap otte måneder senere.

Tidligere på ugen meddelte Dassault netop det den tredje og sidste tranche var også netop trådt i kraft, viser, at for Jakarta blev erhvervelsen af ​​de 42 franske jagerfly betragtet som en stor prioritet, langt forud for dets deltagelse i det sydkoreanske KFX-program.

Rafale
Det indonesiske nationale militære luftvåben, eller Tentara Nasional Indonesien Angkatan Udara, vil stille 42 jægere op Rafale i de kommende år.

Dette er naturligvis fremragende nyheder for Dassault Aviation og alle de berørte virksomheder. Faktisk, med undtagelse af Kroatien, alle kunder af Rafale, indtil da, var traditionelle operatører af franske jagerfly, og især Mirage 2000. Dette er ikke tilfældet for Indonesien, som indtil nu havde vendt sig mod USA og Sovjetunionen i dette område, i forbindelse med landets ikke-tilpasningspolitik.

Frem for alt, med vedvarende økonomisk vækst (5,3 % i 2023), forventes det at blive en vigtig spiller på den globale økonomiske og politiske sfære i de kommende år og årtier. Samtidig grænser det op til det Sydkinesiske Hav mod syd, og befinder sig som sådan i spænding med kinesiske krav på dette maritime rum, hvilket skaber tilbagevendende gnidninger med flåde- og luftstyrkerne i People's Army of Liberation.

Faktisk tilføjer Indonesien til listen over operatører af Rafale, repræsenterede en strategisk udfordring for Paris og Dassault, og det langsigtede potentiale for den indonesiske jagerflåde oversteg bestemt de 42 fly, der oprindeligt blev bestilt.

Bekymringer i forbindelse med udførelsen af ​​det sydkoreanske KFX-program og KF-21 Boramae af Indonesien

Risikoen virkede dog høj, da kontrakten blev underskrevet. Jakarta, en partner på 2010 % siden 20 af det sydkoreanske KFX-program, som siden har født KF-21 Boramae, har nemlig frem for alt skilt sig ud for sin manglende overholdelse af sine forpligtelser over for Seoul, især med hensyn til budgetproblemer dimension.

KF-21 Boramae
Indonesien er 20 % partner i det sydkoreanske KFX-program.

Allerede i 2017 måtte det indonesiske ingeniørcenter i Sydkorea lukkes, mens betalingsrestancer til Seoul vedrørende dette program allerede oversteg $400 millioner.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Forsvarsnyheder | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler