Donald Trumps fremgang i meningsmålingerne øger bekymringen i Europa

Donald Trump fremstår mere end nogensinde som den ubestridte favorit af de republikanske primærvalg, som begynder den 15. januar med staten Iowa, på trods af de juridiske handlinger, der hindrer forretningsmandens tilbagevenden til toppen af ​​Grand Old Party.

Samtidig, i hypotesen om en sejr for Trump vedrørende den republikanske nominering, synes meningsmålingerne på en begrænset, men væsentlig måde at vende sig til fordel for ham mod Joe Biden, for at blive (eller forblive) den næste lejer af det Hvide Hus.

I lang tid var denne mulighed blevet udelukket eller i det mindste ignoreret af europæiske ledere, især for NATO-medlemslande, hvis forsvar hovedsageligt er afhængig af amerikansk militær støtte.

Allerede i 2020 erklærede Donald Trump, at NATO var død, ifølge Thierry Breton

Alors at perspektivet kommer tydeligere og tydeligere frem gennem meningsmålingerne, dukker bekymringer op på begge sider af Atlanten, især vedrørende Trumps annoncerede ønske om at sætte USA ud af alliancen, og endda at trække sig fra det.

Thierry Breton
EU-kommissæren illustrerede behovene for den nye europæiske forsvarsindustrielle investeringsfond med en anekdote om et møde mellem Donald Trump og Ursula von der Leyen i 2020.

Den 9. januar har EU-kommissæren, Thierry Breton, fortalte en anekdote om dette emne, der stammer fra 2020, da Trump stadig var præsident, om et møde med Ursula von der Leyen, formanden for EU.

Adspurgt om USA's holdning til et muligt angreb mod europæiske NATO-medlemslande, var den amerikanske præsident særlig direkte. "Du skal forstå, at hvis Europa bliver angrebet, vil vi aldrig komme for at hjælpe og støtte dig," svarede han direkte til den europæiske præsident.

"NATO er død, og vi vil forlade, vi vil forlade NATO," tilføjede han, mens han refererede til den formodede tyske gæld til USA på 400 milliarder dollars for amerikanske forsvarsindsatser, der er gjort for at beskytte Tyskland siden 1949. Thierry Breton uddybede ikke detaljeret svar fra formanden for EU, selv om man let kan forestille sig det chok, som sådanne bemærkninger kunne have forårsaget.

EU-kommissæren fortalte om denne anekdote, mens han præsenterede et nyt europæisk initiativ, der har til formål at styrke det gamle kontinents strategiske autonomi, en europæisk forsvarsinvesteringsfond med 100 milliarder euro, der skal støtte investeringer for at øge forsvarsindustriproduktionen i EU.

Europæere forsøger at reagere på en eventuel tilbagevenden af ​​Donald Trump til Det Hvide Hus

Thierry Bretons afvigelse er symptomatisk for voksende bekymring, i Bruxelles, men også i flere europæiske hovedstæder, omden fremtidige amerikanske internationale politik, hvis Donald Trump skulle vinde valget af denne udgang af året.

Donald Trump og Jim Mattis
Forsvarsminister Jim Mattis overvågede stort set Donald Trumps mulige udskejelser under den første del af sit mandat.

Og annonceringen af ​​den nye forsvarsindustrielle investeringsfond er en del af en række tiltag, der er iværksat eller annonceret i de seneste uger, netop for at forsøge at begrænse en sådan katastrofe.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Alliances militaires | Actualités Défense | Etats-Unis

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler