Pentagons første forsvarsindustrielle strategi gør rent bord i just-in-time ledelse

TLænge ventet i flere måneder blev Pentagons første forsvarsindustrielle strategi afsløret i denne uge af viceforsvarsminister Kathleen Hicks. Formålet med dette dokument er at give en effektiv ramme for reorganisering, standardisering og forbedring af alle Pentagons industrielle erhvervelsesprocesser for at skabe manøvrerum til at møde fremtidige udfordringer uden nødvendigvis at øge omkostningerne.

Transformationen af ​​de amerikanske hæres industrielle erhvervelsesprocesser efter den kolde krig

Siden slutningen af ​​den kolde krig og udslettelsen af ​​et afgørende spørgsmål for staternes sikkerhed, har de doktriner, der anvendes til erhvervelse af forsvarsmateriel, ligesom forholdet til den industrielle sfære, givet anledning til talrige udviklinger, ofte mere dogmatiske end rationelle, men sjældent afgørende.

F-15 F-16 US Air Force Irak Golfkrigen
Under Golfkrigen i 1991 var amerikanske styrker på højden af ​​deres militære og logistiske magt. Begge er blevet mærkbart forværret siden da.

Flere af disse aspekter vender sig nu mod hærene, hvad enten de er europæiske og især amerikanske, ude af stand til at imødegå udfordringen fra Kina eller i mindre grad Rusland, hvis industrielle processer ofte er meget mere effektive.

Dette er især tilfældet på tværs af Atlanten, mens de amerikanske hære kæmper for at reagere på de forskellige operationelle udfordringer, de står over for, på trods af et kolossalt budget på mere end 800 milliarder dollar, BNP i et land som Polen.

En af disse kritiske fejl opstod i begyndelsen af ​​90'erne, da præsident Clinton og hans administration begyndte at omstrukturere USA's forsvarsindustri fra mere end halvtreds store industrielle aktører til kun fem.

En industriel koncentration i forsvaret, som har vendt sig mod hærene i USA

Formålet med disse koncentrationer var at skabe væsentlige aktører på den internationale scene, idet de i processen glemmer, at de ville være lige så vigtige på den nationale scene, samtidig med at de i øvrigt meget ofte var hegemoniske på deres markeder. Og det, der skulle ske, skete.

M1 Abrams
Abrams-tanken kostede kun 4 millioner dollars pr. enhed i 1990, sammenlignet med næsten 20 millioner dollars i dag. Inflation og teknologiske fremskridt retfærdiggør kun halvdelen af ​​denne stigning i omkostningerne.

Efter at være blevet essentielle og almægtige har disse store amerikanske industrikoncerner, såsom Lockheed-Martin, Northrop-Grumman, Boeing og Raytheon, i dag en så industriel, teknologisk og politisk magt, at de er i stand til at pålægge Pentagon særligt ugunstige betingelser, når de forhandler. deres kontrakter.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Etats-Unis | Actualités Défense | Chaine de sous-traitance industrielle défense

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler