Hvad bliver konsekvenserne af amerikanske og britiske angreb mod Yemen?

- Annonce -

Amerikanske og britiske væbnede styrker, støttet af skibe fra Australien, Bahrain, Canada og Holland, udførte en række angreb den 12. januar mod Houthi-militære installationer i Yemen, identificeret som at have en forbindelse til de talrige angreb fra droner og missiler afsendt af Houthi-oprørerne fra det vestlige Yemen, mod skibe, der passerer Det Røde Hav.

Amerikanske og britiske angreb mod Houthi-militære steder

Ifølge en pressemeddelelse udsendt af forsvarsministeren, Lloyd Austin, stadig indlagt på hospitalet, de amerikanske og britiske angreb udført den 12. januar målrettede ballistiske og krydsermissilpladser, såvel som droneopsendelsessteder, men også kystradarinstallationer og luftdetektionsmidler (forstå de luftbaser, hvorfra disse midler opererer).

Amerikaner slår Arleigh Burke BGM 109 Tomahawk
Amerikanske Arleigh Burke-klasse destroyere bærer oftest 24 BGM-109 Tomahawk krydsermissiler.

Houthi-pressemeddelelserne og vidneudsagn indsamlet af de forskellige pressebureauer rapporterer faktisk om talrige eksplosioner, der kommer fra militærbasen ved siden af ​​Sanaa-lufthavnen, såvel som mod flådebasen Hodeidah og forskellige militære steder i Hajjah-regionen, der grænser op til den røde Havet og den saudiske grænse i den nordvestlige del af landet.

- Annonce -

For den amerikanske præsident Joe Biden, som beordrede disse angreb, var dette et svar på de talrige angreb udført i de seneste uger af Houthi-styrker mod militære og civile fartøjer, der sejlede i Det Røde Hav og nær Adenbugten. , samt at sende en klar besked til Houthi-regeringen, men også til iranerne, der støtter dem, og som er direkte impliceret af den amerikanske udøvende magt.

Koalitionsskibe, der sejler i dette område for at beskytte civil søtrafik, har faktisk registreret 27 angreb udført af droner, krydsermissiler samt anti-skibs ballistiske missiler mod skibe i dette område, herunder fartøjer fra den amerikanske flåde, den kgl. Flåde eller den franske nationale flåde.

Som det kunne forventes, gav dette svar, fordi det kun er et svar efter flere provokationer, mod Houthi-militære installationer, straks anledning til voldelige reaktioner og fordømmelser fra regeringen, houthierne, men også fra Iran.

- Annonce -
Fregat Languedoc
Den franske fregat Languedoc opsnappede også adskillige Houthi-missiler og droner, der blev affyret mod den eller mod civile skibe, men deltog ikke i de amerikanske og britiske angreb den 12. januar.

Rusland anmodede på sin side straks om et møde i FN's Sikkerhedsråd. De saudiarabiske myndigheder har på deres side opfordret til nedtrapning og tilbageholdenhed, mens Egypten, selv om den er stærkt påvirket af reduktionen af ​​søtrafikken i Det Røde Hav, og derfor på Suez-kanalen, indtil videre har forholdt sig tavs.

Houthi-provokationer i Rødehavet, men til hvilket formål?

Der er ingen tvivl om, at disse gentagne angreb på handels- og militærskibe i Det Røde Hav, udført af Houthi-væbnede styrker fra den yemenitiske kyst, havde til formål at fremkalde et sådant svar fra USA og dets allierede. At de greb ind er derfor på ingen måde en overraskelse, hverken for eksterne observatører eller for Houthi-myndighederne og deres støtter i Teheran.


LOGO meta forsvar 70 Forebyggende angreb | Forsvarsnyheder | Militære alliancer

75% af denne artikel er tilbage at læse,
Abonner for at få adgang til det!

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 6,90 €.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler