Programmet Rafale er det på vej mod afvigelse fra F4?

Ved lanceringen af ​​udviklingen af ​​programmets F4-standard Rafale, skulle dette opdeles i to forskellige standarder. F4.1 skulle kun vedrøre fly, der allerede var bygget, og skulle indebære en forøgelse af jagerflyets operationelle kapacitet med blandt andre forbedringer, ankomsten af ​​MICA NG luft-til-luft missilet, Hammer 1000 heavy glide guided bomb kg, eller udviklingen af ​​SPECTRA selvforsvarssystemet.

F4.2-standarden bør kun vedrøre nye enheder. Hvis den i forhold til operative kapaciteter var næsten identisk med F4.1, var det derimod for at bane vejen for den fremtidige F5-standard, som endnu ikke var defineret, og som primært skulle fokusere på udvikling af kapaciteter, nuklear afskrækkelse af de franske luftstyrker.

Tingene har udviklet sig siden denne nomenklatur fra 2020. På den ene side ser F4.1-standarden ud til kun at være blevet forsynet med en del af de planlagte udviklinger, og det kan ifølge visse rapporter være, at enheden rent faktisk vil nå sin fuld standard først efter en eller to andre mindre udviklinger, betegnet F4.2 og måske derfor F4.3.

Hvad angår udviklingen hen imod F5-standarden, ser det ud til, at den er indbygget for alle enheder, som vil blive bygget til F4.x-standarden. Frem for alt fremstår F4-generationen mere og mere som en overgangsgeneration, hvilket markerer en divergens i programmet Rafale, mellem de oprindelige og senere F4-enheder, som vil udvikle sig i retning af F5-dengang F6-standarden, og de tidligere enheder, som vil følge en anden moderniseringsbane.

42 nye Rafale F4 for luft- og rumstyrken

For et par dage siden meddelte Forsvarsministeriet, at det havde underrettet Dassault Aviation om ordre på 42 nye Rafale, det vil sige de 30 fly, der er planlagt af planlægningen, samt udskiftningen af ​​de 12 fly taget fra luft- og rumstyrkens inventar, bestemt til Kroatien.

Rafale B kroatisk
Af de 42 fly bestilt af Frankrig er 12 beregnet til at erstatte flyet solgt brugt til Kroatien

Som sådan er det vigtigt at huske, at den 12 Rafale brugte, solgt til Grækenland i 2020, havde allerede været genstand for en særordre i januar 2021. De vil, ligesom de sidste enheder i tranche 4, blive leveret i 2026 til F3R-standarden.

Jægerne beordrede som en del af LPM 2024-2030, vil blive leveret fra 2027, direkte til F4-standarden. Forsvarsministeriet insisterede på dette punkt i sin pressemeddelelse, samt på, at de vil kunne udvikle sig hen imod F5-standarden. De vil udelukkende være beregnet til luft- og rumstyrken for at erstatte Mirage 2000-5, som vil forlade tjenesten på samme tid.

Denne ordre vil tillade luft- og rumstyrken at bringe hans flåde Rafale til 137 fly, og den franske flådes til 41 jagerfly. En endelig ordre på 48 Rafale skal vedtages i 2030, for at erstatte den moderniserede Mirage 2000-D, og ​​nå formatet på 185 jagere til luftvåbnet og 41 til flåden. De franske luftstyrker vil så have afsluttet deres overgang Rafale.

De Rafale Native F4 vil være i stand til at udvikle sig hen imod F5-standarden

Forsvarsministeriets insisteren på F4-formatet og på dets fremtidige udvikling hen imod F5-standarden er ikke rent formelt. Faktisk tyder alt nu kun på det Rafale F4 indfødte, vil faktisk være i stand til at udvikle sig hen imod denne nye standard, som især vil give fighteren mulighed for at operere i samspil med den fremtidige kampdrone som skal udvikles til 2030, sideløbende med denne standard.

Program Rafale
Programmet Rafale er det på vej mod afvigelse fra F4? 4

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Kontrakter og udbudsforsvar | Forsvarsnyheder | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler