Nyt hypersonisk missil, ny forfatning: Nordkorea forbereder sig på konfrontation fra 2024

Den 15. januar meddelte den nordkoreanske leder, Kim Jong Un, en dag efter testaffyringen af ​​et hypersonisk missil, den kommende ændring af den nordkoreanske forfatning, under en tale, der blev holdt før Folkemødet i Pyongyang.

For den koreanske diktator skal Sydkorea nu forfatningsmæssigt identificeres som landets hovedfjende, og alle bilaterale forbindelser med Syden skal ødelægges, såsom stiltiende aftaler vedrørende visse grænser.

Dagen før havde de nordkoreanske myndigheder annonceret den første affyring af et mellemdistance-ballistisk ballistisk missil med fast brændsel, toppet med et hypersonisk svævefly. Hvis disse påstande åbenbart skal bekræftes, især da Nordkorea ofte formidler falske oplysninger om våben, tyder alt på, at der er en dynamik i gang i Pyongyang, for en dybtgående opstramning af spændingerne med Syden, på baggrund af fornyede forbindelser med Rusland, og spredning af Amerikanske styrker til at reagere på de stigende kriser.

Siden afslutningen på Koreakrigen i juli 1953 har Pyongyang meget regelmæssigt truet med militær konfrontation med Sydkorea, men også med USA. Det var oftest et spørgsmål om at skabe en intern fortælling, for at skjule de enorme økonomiske vanskeligheder, der har ramt landet siden den dato og forværret, hvad mere er, ved sammenligningen med en meget mere blomstrende nabo mod syd.

Denne krigs- og krigsdiskurs, som blev endnu hårdere, efter at Nordkorea erhvervede atomvåben i 2006, blev afbrudt af adskillige perioder med tilsyneladende ro uden nogen gunstige konsekvenser på mellemlang eller lang sigt. .

Nordkoreanske spændinger og provokationer har været stigende i flere måneder

I de seneste måneder ser det ud til, at Pyongyang og dets leder Kim Jong Un har engageret sig i en sekvens af sjælden intensitet, med provokationer og trusler mere og mere talrige og frem for alt altid vigtigere og mere støttet, mod Seoul, samt Tokyo og Washington.

2010 Yeonpyeong bombning
I 2010 efterlod nordkoreanske bombeangreb på øen Yeonpyeong fire døde og flere dusin sårede.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Spændinger Sydkorea vs Nordkorea | Forsvarsanalyse | Hypersoniske våben og missiler

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler