Vil den europæiske hypersoniske interceptor fra HYDEF-programmet blive udviklet med Israel?

De europæiske producenter, der er ansvarlige for udviklingen af ​​HYDEF-programmets hypersoniske interceptor, har angiveligt modtaget et forslag om bistand fra deres israelske modparter, især dem, der er involveret i udviklingen af ​​Arrow anti-ballistiske systemer. Derved antyder de, at det konsortium, der er ansvarligt for dette program, vil støde på vanskeligheder, samtidig med at udviklerne af det eneste europæiske anti-ballistiske system, Aster Block 1NT, har engageret sig i et modprogram annonceret i løbet af kl. Paris Air Show i 2023, Aquila-interceptoren.

I juli 2022 besluttede Europa-Kommissionen mod al forventning at overlade designet af HYDEF-programmet (Hypersonic Defense) til et europæisk konsortium, der samler tyske, belgiske, polske, tjekkiske, svenske og norske virksomheder, ledet af Spanien.

Europa-Kommissionens forbløffende voldgift for udviklingen af ​​HYDEF-programmet

Denne beslutning overraskede det andet fransk-italienske konsortium, der konkurrerede om dette projekt. Bestod omkring Eurosam, den franske MBDA og Leonardo, der komponerede den, var faktisk sikre på deres kendsgerning, være de eneste i Europa, der har erfaring med at designe et anti-ballistisk system med Aster Blok 1, derefter Blok 1NT.

ASter 30
Aster 30-missilet og SAMP/T Mamba-systemet er det eneste europæiske alternativ til den amerikanske Patriot.

Berlin øgede denne mistillid et par uger senere, da kansler Olaf Scholz i slutningen af ​​august 2022 i Prag afslørede lanceringen af ​​det europæiske Skyshield-program, der havde til formål at designe et luftværns- og antimissilskjold omkring 3 systemer: det amerikanske Patriot PAC, Iris -t tyske SLM og Arrow 3 anti-ballistiske system, hvis erhvervelse Tyskland forhandlede med Jerusalem.

Her igen, Frankrig og Italien blev udelukket fra initiativet, også bredt anerkendt i Europa med 14 deltagende lande, samt SAMP/T-systemet og Aster-missilet. På den anden side fandt israelske producenter sig, ved denne tyske beslutning, drevet til toppen af ​​leverandører af luftværnssystemer i Europa og med fuld tillid til at udvide deres markedsandele på det gamle kontinent.

Det er i denne særlige sammenhæng, at israelske industrifolk netop har fremsat et meget forvirrende forslag til deres europæiske modparter, der er involveret i HYDEF-programmet, og ved transitivitet, til Europa-Kommissionen.

Israelsk industri tilbyder hjælp til at udvikle europæisk hypersonisk interceptor

faktisk, ifølge hjemmesiden defense-industry.eu, ville de have tilbudt at deltage i HYDEF-programmet gennem teknologioverførsel, men også ved at deltage direkte i udviklingen af ​​selve systemet. Vi forstår gennem den citerede artikel, at der allerede er taget kontakter med visse europæiske producenter om dette emne.

Pil 3
Tyskland har formaliseret ordren for det israelske Arrow 3 anti-ballistiske system som en del af det europæiske Skyshield-initiativ. Der er stadig spørgsmål om effektiviteten af ​​dette system, der er designet til at imødegå iranske IRBM'er, over for russiske semi-ballistiske eller hypersoniske banemissiler.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Anti-missilforsvar | Forsvarsnyheder | Tyskland

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler