Mirage 2000D-hypotesen i Ukraine bliver mere og mere troværdig

I næsten et år nu har flere rygter rapporteret om mulig levering fra Frankrig af moderniserede Mirage 200D taktiske bombefly til Ukraine. Indtil videre er der ikke givet nogen officiel bekræftelse på denne sag. Men adskillige nylige oplysninger, herunder meddelelserne fra præsident Macron om levering af SCALP-missiler og A2SM Hammer-bomber til Ukraine, under hans pressekonference den 16. januar, har en tendens til at forstærke troværdigheden af ​​denne antagelse.

Vestlige kampfly er en del af det udstyr, som Ukraine har råbt efter siden konfliktens start. Faktisk var de hundrede Mig-29, Su-25, Su-24 og Su-27, som udgjorde luftstyrkerne ved starten af ​​konflikten, stort set underlegne i forhold til de russiske luftstyrker og deres tusinde kampfly, inklusive Su-34 bombefly, Su-30 og Su-35 multi-purpose tunge jagerfly, samt en håndfuld Su-57.

De forskellige rygter om levering af Mirage 2000 til Ukraine siden starten af ​​konflikten

Ukraines østeuropæiske allierede, især Polen, reagerede hurtigt på Ukraines opfordringer ved at overføre deres Mig-29'er og Su-25'ere, der var arvet fra Warszawa-pagten. Det tog dog mere end et år for Kiev at overbevise Vesten om at følge Warszawas eksempel, og endnu et år at gennemføre transformationsprogrammerne for ukrainske piloter og tekniske teams på de danske og hollandske F-16'ere, de første vestlige kampfly, som vil implementeres af Ukraine i de kommende måneder.

JAS 39 Gripen C
Sverige koblede leveringen af ​​JAS 39 Gripen til Ukraine med sit medlemskab af NATO.

Andre flymodeller blev også nævnt af Kiev, herunder den svenske Gripen, men også den franske Mirage 2000. Hvis Stockholm koblede muligheden for at levere JAS 39 Gripen C/D til Ukraine med dets optagelse i NATO-medlemskabFrankrig havde på sin side været mest diskret på emnet.

Det er rigtigt, at Mirage 2000C, der for nylig blev trukket ud af drift og efterspurgt af mange stemmer, faktisk ikke havde nogen interesse i at tage til Ukraine, og heller ikke de ukrainske luftstyrker i at bruge dem. Ikke moderniseret i flere år, kunne disse enheder, ellers udtømte, kun bruge kortrækkende R550 Magic 2-missiler og dens 30 mm kanon som våben, mens deres forsvarssystemer stort set var forældede til at udvikle sig på den ukrainske himmel.

Hvad angår Mirage 2000-5'erne, der stadig er i tjeneste med luft- og rumstyrken, meget bedre med deres RDY-radar og deres MICA IR- og EM-missiler, ville overførsel af dem have svækket det franske operationelle potentiale for meget til at reagere effektivt på de pålagte driftskontrakt.

Mirage 2000D, et jagerbomber, der er skræddersyet til ukrainske behov

Dette efterlod Mirage 2000D angrebsflyene, hvoraf 55 eksempler er blevet eller er ved at blive moderniseret, hvilket giver dem meget mere avancerede evner både til at øge deres overlevelsesevne i kamp og til at bruge ny ammunition, inklusive luftmissilet. -defense air MICA IR, i stedet for Magic 2.

Mirage 2000D hovedbund
Mirage 2000D kan bære et SCALP ER krydsermissil

For et par dage siden rejste stabschefen for det ukrainske luftvåben muligheden for, at Mirage 2000Ds erstatter ukrainske Su-24 taktiske bombefly, mens A-10'ere kunne erstatte Su-25 nærluftstøtteflyene og de allerede planlagte F-16'ere, overlevende Su-27'er og Mig-29'ere i luftforsvarsmissioner.

Det franske ministerium for de væbnede styrker, der ved flere lejligheder blev udspurgt om emnet, både af journalister og parlamentarikere, har på sin side altid været undvigende, selv efter at avisen Le Figaro afslørede, at besætninger og vedligeholdelsespersonale ukrainere var under uddannelse på Mont-de-Marsan luftbase, som siden hverken er blevet bekræftet eller afvist af Paris.

I denne sammenhæng får meddelelserne fra den franske republiks præsident, Emmanuel Macron, om udviklingen af ​​den franske støtte til Kiev en masse betydning.

40 SCALP krydsermissiler og hundredvis af A2SM bomber til Ukraine annonceret af Emmanuel Macron


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Forsvarsnyheder | Russisk-ukrainsk konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

3 Kommentarer

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler