Japan bestilte 400 amerikanske Tomahawk-krydsermissiler

Den 18. januar 2024 blev ordren på 400 Tomahawk krydsermissiler med en rækkevidde på 1 km, til at bevæbne destroyerne af de japanske flåde selvforsvarsstyrker, underskrevet af Den japanske forsvarsminister Minoru Kihara og den amerikanske ambassadør i Japan Rahm Emanuel. Denne kontrakt, til en værdi af 1,7 milliarder dollars, medfører en dybtgående ændring i doktrinen fra de japanske væbnede styrkers side.

I de seneste år har Tokyo været nødt til at stå over for den hurtige udvikling af to store trusler samtidigt. På den ene side er Japan udsat for kinesisk-amerikanske spændinger, idet det på sin jord huser en flådebase, to luftbaser og en division af amerikanske marinesoldater, der sandsynligvis vil gribe ind til støtte for Taiwan, risikerer hurtigt at blive et legitimt mål for Beijing i hændelse af kinesisk militær intervention mod den selvstyrende ø.

Samtidig er den nordkoreanske trussel, selvom den knap har udviklet sig i sine fundamenter i de senere år, steget betragteligt, mens Pyongyang har udstyret sig med nye ballistiske missiler og krydsermissiler, der er i stand til at nå jorden. de indsatte anti-missilforsvar, mens de kan bevæbnes med et atomsprænghoved.

Ændring af doktrin og betydelig forøgelse af ressourcer til de japanske selvforsvarsstyrker

For at reagere på disse trusler, under indflydelse af premierminister Shinzo Abe og derefter hans efterfølger, Fumio Kishida, måtte Japan foretage en dybtgående og hurtig modernisering af sine væbnede styrker, med blandt andet anskaffelse af nye jagerfly. 35, moderniseringen af ​​visse kapaciteter, såsom type 12 antiskibsmissiler, eller flåden med Taigei-ubåde og Mogami fregatter.

Izumo hangarskib
Med transformationen af ​​Izumo og Kaga vil de japanske flåde selvforsvarsstyrker erhverve deres første hangarskib siden slutningen af ​​Anden Verdenskrig.

Men for at håndtere store førstelinjekapaciteter, som er potentielt nukleare, var den udelukkende defensive holdning, som forfatningsmæssigt var de japanske selvforsvarsstyrkers, ikke længere tilstrækkelig. Faktisk er der taget adskillige politiske initiativer af landets myndigheder, om ikke for at ændre forfatningen, i hvert fald for at ændre dens fortolkning.

Dette gjorde det muligt for Tokyo at omdanne sine to overfaldshelikopterskibe af Izumo-klassen til lette hangarskibe, der er i stand til at transportere og betjene F-35B kampfly med lodret eller kort start og landing, med den sikkerhed, at skibene og det anvendte fly kun vil bruges til forsvarsformål "i dybden" af de japanske øer.

400 Tomahawk krydsermissiler til den japanske flåde

Det samme ræsonnement blev anvendt på anskaffelsen af ​​Tomahawk krydsermissiler at bevæbne destroyere og fremtiden Arsenal sender AEGIS ASEV Japanske flåde selvforsvarsstyrker.

Offensivt våben par excellence, som finder sin hovedanvendelse under forebyggende angreb for at reducere potentialet for fjendens reaktion, krydsermissilet var ikke en del af de japanske væbnede styrkers arsenal indtil da, i henhold til forfatningen, der forhindrede disse her i at bære ilden uden for sit territorium, i en udelukkende defensiv stilling.

Kongo-klasse Tomahawk krydsermissiler
Den japanske flådes Kongo-, Atago- og Maya-klasse Aegis destroyere vil være bevæbnet med Tomahawk krydsermissiler

De japanske myndigheder var nødt til at foretage nogle viklinger for at omgå denne begrænsning ved at sikre, at de således erhvervede krydsermissiler kun vil blive brugt til at angribe modsatrettede infrastrukturer, som åbenbart forbereder sig på at udføre et angreb mod japansk jord.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 krydsermissiler | Forsvarsnyheder | Militære alliancer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler