Offer for softwareustabilitet, levering af F-35 vil ikke genoptages før efteråret 2024, ifølge Lockheed-Martin

Mens 2023 vil have været et godt år for F-35, hvad angår ordrer og ordreintentioner, er billedet meget anderledes, når det kommer til leveringen af ​​Lockheed-Martins stealth-jagerfly.

Faktisk suspenderede Pentagon leveringen af ​​F-35 i begyndelsen af ​​sommeren, indtil TR-3-standarden, der skulle ankomme i juli 2023, er valideret. Imidlertid støder den amerikanske flyproducent åbenbart på betydelige vanskeligheder med at stabilisere denne softwareudvikling, hvilket giver anledning til frygt for, at dets jagerfly lider af strukturel softwareustabilitet.

Lockheed-Martins vanskeligheder med leveringen af ​​F-35 TR-3

Udviklingen af ​​informationssystemet og grænseflader, TR-3-standarden for F-35 sigter mod at give enheden øgede behandlingsmuligheder gennem nye beregningskapaciteter, flere hukommelser og frem for alt optimering af softwarelaget. Det er netop her problemet ligger i dag.

levering af F-35 Lockheed-martin
Offer for softwareustabilitet, levering af F-35 vil ikke genoptages før efteråret 2024, ifølge Lockheed-Martin 4

Faktisk dukker de mere end 8 millioner linjer kode, som udgør hjertet af jagerens indbyggede computersystem. særlig kompleks at håndtere. Således i 2021, Raymond O'Toole Jr., den fungerende direktør for operationelle tests og evalueringer ved Pentagon, stillede spørgsmålstegn ved de vanskeligheder, man stødte på med den fremtidige blok 4-standard, at systemet oplevede betydelig softwareustabilitet.

På det tidspunkt så det ud til, at hver ny softwareudvikling af F-35 ankom med et meget stort antal problemer og fejl, hvilket førte til en generel ustabilitet, der var så meget desto mere alvorlig, fordi den korrektion, der blev foretaget, meget ofte genererede, også selv , andre dysfunktioner.

Det er netop dette problem, Lockheed-Martin står over for i dag, mens TR-3-standarden for Block III udgør det væsentlige skridt for den fremtidige implementering af Block 4, som vil give jageren nye operationelle kapaciteter. , herunder ny præcisionsammunition. , forbedrede sensorer og øget datafusion for at give piloten en bedre opfattelse af miljøet.

Kun 75 til 110 kampfly vil blive leveret i 2024.

Stillet over for flyproducentens manglende evne til som planlagt at levere et stabilt TR-3-system, der er i stand til at bestå de amerikanske hæres optagelsesprøver, annoncerede Pentagon i juli 2023, standse accept af leverancer af amerikanske F-35, indtil de fastsatte teknologiske krav er opfyldt.

F-35
Offer for softwareustabilitet, levering af F-35 vil ikke genoptages før efteråret 2024, ifølge Lockheed-Martin 5

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Forsvarsnyheder | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler