Defensiv infrastruktur vil blive bygget af de baltiske lande mod den russiske blok

De tre baltiske lande har underskrevet en aftale om at bygge et sæt defensive infrastrukturer langs deres fælles grænser med Rusland og Hviderusland for at begrænse et muligt angreb på disse tidligere sovjetrepublikker.

Hvis hypotesen om en mulig russisk invasion mod et NATO-medlem i Vesteuropa ofte afvises uden grund af mange eksperter, der ikke uden grund mener, at en sådan handling ville være selvmordstruet for Moskva, de vigtigste interessenter, østeuropæere, der deler en grænse. med Rusland eller Hviderusland, tage denne trussel meget alvorligt.

En ufalsket bekymring for de baltiske lande over for den russiske trussel

Dette er især tilfældet for de baltiske lande. Ikke alene deler de tilsammen 862 km grænser med Rusland og 851 km grænser med Hviderusland, men de deler, med Rusland, en stor del af deres nyere historie, som tidligere republiksovjet, mens alle tre stadig har en betydelig andel af deres befolkning af russisk og russisktalende oprindelse.

Baltiske staters væbnede styrker
De baltiske hære har få ressourcer, men gør en betydelig indsats for at modernisere, især inden for højintensiv kamp.

Disse befolkninger har allerede for mange repræsenteret en årsag til spændingerne med Kreml, især da de tre baltiske republikker indtil deres ankomst til EU betragtede disse befolkninger som andenrangsborgere, der lider under mobning og har enorme vanskeligheder, selv om kun at indhente administrative dokumenter.

Tilsammen repræsenterer disse 3 lande kun 6 millioner indbyggere og et samlet BNP på 150 milliarder dollars. De har faktisk kun begrænsede midler til at konstituere deres væbnede styrker, ingen af ​​dem har f.eks. kampfly.

Faktisk ved de baltiske lande, hvordan de er et let bytte for Kremls territoriale appetit, især fordi de har en strategisk position for kontrollen af ​​Østersøen, samt adgang til land med Kaliningrad-enklaven, og at de ved, bedre end nogen anden, den beslutningsmetode, som de russiske myndigheder anvender.

Det er også meget sandsynligt, at hvis de ikke havde tilsluttet sig NATO og EU, ville disse tre lande være i Moskvas sigte, eller ville allerede have været nødt til at tilslutte sig den Russiske Føderation manu militari.

Et defensivt netværk på tværs af hele grænserne af de baltiske lande med den russiske blok

Stillet over for en sådan observation er de estiske, lettiske og litauiske regeringer blandt de mest eksemplariske med hensyn til forsvarsindsats inden for NATO, idet de kun giver efter for USA, Grækenland og Polen på dette område.

Baltic Air Policing NATO Mirage 2000-5
To Mirage 2000-5F'ere udfører en flyvning efter en tango-scramble den 21. august 2018 på Ämari Air Base i Estland.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Befæstninger | Forsvarsnyheder | Militære alliancer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler