F-35 og Constellation fregatter: Athen vender fuldt ud mod USA

Vil de græske væbnede styrker snart blive udstyret med F-35'er og Constellation-fregatter? Dette er, hvad vi kan forstå fra de seneste dages meddelelser om bemærkelsesværdige fremskridt i leveringen af ​​amerikansk forsvarsudstyr til de hellenske væbnede styrker.

Ud over den tilladelse, der blev givet til at erhverve 40 F-35A'er for 8,6 milliarder dollar, ville Washington også have tilbudt Athen at deltage i dets Constellation-fregatprogram med muligheden for at bygge op til 7 skibe til den hellenske flåde på græske skibsværfter på spil. .

Så attraktive som disse meddelelser fremstår, vil de være vanskelige og restriktive at implementere for Grækenland, hvor Ankara har kreditterne og midlerne til at erhverve de 120 F-16V'er, som Washington har lovet, eller MILGEM-programmets fregatter og destroyere.

De risikerer også at få Athen til at give afkald på visse programmer, som ikke desto mindre er essentielle, men som er forhandlet med europæerne, såsom konstruktionen af ​​en flotille af korvetter eller yderligere FDI-fregatter til den hellenske flåde.

Massiv kompensation for eksporttilladelsen på 120 F-16Vs til det tyrkiske luftvåben

Efter at det tyrkiske parlament med stort flertal godkendte det svenske medlemskab af NATO, og Ankara gjorde en betydelig indsats for at vise en form for afspænding med Athen, blev det særligt komplekst for den amerikanske administration, og især i Kongressen, at fortsætte med at blokere for salget af 40 nye F-16 Block 70'ere og 80 transformationssæt til lige så mange fly, der bringes til denne standard, til de tyrkiske luftstyrker, som spiller en afgørende rolle på NATOs sydfront mod Rusland.

F-16V Hellenic Air Force
De hellenske luftvåben har anskaffet 80 sæt til at opgradere nogle af deres F-16'ere til Block 70-standarden.

Washingtons tillid til det nye ansigt, som præsident Erdogan giver sig selv, er dog kun begrænset, samtidig med at Grækenland har stærk opbakning i Kongressen, både i Repræsentanternes Hus og i Senatet.

For at opretholde den militære status quo i Det Ægæiske Hav og mindske risikoen for en eskalering mellem de tyrkiske og græske hære har USA forestillet sig en strategi, som umiddelbart virker effektiv, og som frem for alt er meget gunstig. .

Faktisk har USA og Grækenland indledt drøftelser for at tillade Athen at erhverve meget betydelige militære aktiver, lige fra 40 F-35A'er til syv konstellationsklasse fregatter, mens de støtter de hellenske hære gennem overførsler. massive mængder af mere eller mindre nedlagt udstyr, såsom Bradley-kampkøretøjer eller LCS-korvetter og endda direkte økonomisk hjælp, hvis de græske hære går med til at overføre noget af deres russisk-fremstillede udstyr til Ukraine.

20+20 F-35'ere til Hellenic Air Force for 8,6 milliarder dollars

Den første af foranstaltningerne, den mest synlige på kort sigt, vedrørende amerikansk støtte til Grækenland, er baseret på eksporttilladelsen givet af udenrigsministeriet til Kongressen, for 40 F-35A'er, samt et sæt udstyr, dele og vedligeholdelses- og træningssystemer til et samlet beløb på 8,6 mia.

Denne meddelelse havde været ventet i flere måneder, Athen har åbent bedt om at kunne erhverve sig, i de kommende år, Lockheed-Martin jagerflyet. Den græske planlægning var dog baseret på 2 partier af hver 20 F-35A'er, altså en eskadron hver gang, og ikke en global ordre på 40 fly.

F-35A
Udenrigsministeriet godkendte salget af 40 F-35A'er til det hellenske luftvåben for 8,6 milliarder dollars.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Exportations d'armes | Alliances militaires | Analyses Défense

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler