Hvorfor er teknologien i den store XLUUV undervandsdrone strategisk for militære flåder?

Efter succesen med testfaserne af sin DDO-demonstrator, en stor undervandsdrone eller XLUUV, blev Naval Group tildelt en kontrakt på design af et nyt system af samme type, men mere imponerende, samt af alle nøgleteknologierne at udstyre og implementere disse flådedroner.

På dette område er Frankrig ikke bagud, og er endda en af ​​de mest avancerede nationer, med USA. Det er dog ikke den eneste, der investerer betydelige ressourcer for at erhverve XLUUV. Faktisk vil det hurtigt blive et strategisk spørgsmål for mange flåder at vide, hvordan man designer og implementerer disse store militære undervandsdroner. Derfor…

Hvis droner er kommet ind på slagmarker fra luften i flere årtier, er ankomsten af ​​disse automatiserede systemer meget nyere i andre konfliktområder, dog ofte af forskellige årsager. Den største hindring for designet af en terrestrisk drone ligger således i styringen af ​​dens mobilitet på terræn, der af natur er kaotisk og skiftende, såsom på en slagmark.

Inden for overfladedroner er det frem for alt de begrænsninger, der er knyttet til varigheden af ​​missioner, der koncentrerer forskernes indsats. Faktisk, hvor en kampdrone vil blive i luften i i bedste fald et par dusin timer, vil en stor overfladedrone udføre sin mission over flere uger, måske endda flere måneder, med sin andel af skader og formuer til søs.

XLUUV DDO fra Naval group
Naval Groups DDO store undervandsdronedemonstrator afsluttede sit testprogram i sommeren 2023.

Undervandsdroner kombinerer på deres side begrænsningerne af overfladeenheder med et stærkt imperativ med hensyn til diskretion, især inden for det elektromagnetiske og akustiske domæne, mens meget få lande rent faktisk har evnerne til at designe en konventionel ubåd.

Hvis en overfladedrone således for at være operationel kan stole på en dataforbindelse med et kontrolcenter, kræver det væsentlige skøn knyttet til den militære undervandsmission, at disse elektromagnetiske udvekslinger reduceres så meget som muligt, og derfor designe en drone med meget omfattende autonomi med hensyn til pilotering, men også missionskontrol og endda operationel beslutningstagning.

Et nyt fransk program baseret på Naval Groups DDO store undervands drone demonstrator

På dette område har den franske flådegruppe taget føringen i national militær programmering ved med egne midler at udvikle en demonstrator kaldet DDO for Oceanic Drone Demonstrator.

Dens præsentation fandt sted, samtidig med dens første lancering, i oktober 2021, i anledning af Naval Group Innovation Days, en årlig industribegivenhed, der har til formål at promovere og præsentere dens seneste innovationer og teknologiske fremskridt.

10 meter lang til 10 tons forskydning, har DDO siden gennemført adskillige testkampagner, både for at validere beslutninger og udviklinger fra Naval Groups ingeniører og for at indsamle adskillige data og erfaringer forbundet med implementeringen, som f.eks. en demonstrant.

Navl Group Innovationsdage 2021 DDO
DDO blev præsenteret under Naval Group Innovation Days i oktober 2021.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Naval Drones | Forsvarsnyheder | Militær flådekonstruktion

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW