Den amerikanske flåde søger omgående en anti-drone-løsning for at imødegå nye trusler

Den amerikanske flåde har lanceret et udbud for at udstyre sine skibe med en anti-drone-løsning beregnet til at opsnappe de talrige droner, som Houthi-oprørerne lancerede mod dets destroyere, og de skibe, de eskorterer, på nu daglig basis.

Hvis den nye løsning skal reagere på de begrænsninger, som denne trussel pålægger, især hvad angår omkostninger og forbrug af ammunition, er den amerikanske flådes anmodning først og fremmest karakteriseret ved dens alt for korte tidsplan for et amerikansk projekt.

Faktisk bliver amerikanske destroyere nødt til at modtage de nye systemer, avant 6 til 12 måneder, en meget usædvanlig deadline for de amerikanske hære, hvilket understreger, hvor hastende og reelt denne trussel er, som også vedrører europæiske skibe.

Virkeligheden af ​​dronetruslen i flådedomænet fremhævet i Det Røde Hav

Fra at dukke op er truslen, som droner repræsenterer for militærskibe, såvel som dem, de eskorterer og beskytter, på få uger blevet meget reel for US Navy-skibe, der opererer i Det Røde Hav og i Adenbugten.

Ligesom andre militærskibe, der beskytter kommerciel trafik mod Houthi-truslen i dette område, har US Navy-destroyere ved adskillige lejligheder været nødt til at bruge deres luftværnsmissiler til at opsnappe krydsermissiler og missiler antiskibsballistiske missiler afsendt fra Yemen.

Arleigh burke destroyer
SM-2- og ESSM-missilerne brugt af US Navy-destroyere til at opsnappe Houthi-droner koster 10 til 30 gange dyrere end de droner, de opsnapper.

Frem for alt, i mangel af et passende system, var de nødt til at bruge de samme SM-2, ESSM og SM-6 missiler til adskillige millioner dollars hver for at opsnappe angrebsdroner, som kun kostede nogle få titusindvis af dollars. lave.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 CIWS og SHORAD | Forsvarsanalyse | Laservåben og rettet energi

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler