Forsvar Eurobonds for at modernisere europæiske hære, foreslået af Kaja Kallas

I anledning af sikkerhedskonferencen i München foreslog den estiske premierminister, Kaja Kallas, oprettelsen af ​​Eurobonds Defence, med henblik på oprettelse af en investeringsfond på 100 milliarder euro, der skulle finansiere modernisering af europæiske hære.

Uden at ideen er særlig original, da den er baseret på Covid-krisen, eller endda nylig, dukker den op, denne gang, i en kontekst, der meget vel kunne tillade den at tage form, mens den fælles handling af de russiske hæres magtstigning , og frygten for at se Donald Trump vende tilbage til det ovale kontor, er kernen i de europæiske kancelliers bekymringer.

Men den økonomiske virkelighed, der gjorde det muligt for Corona-obligationer at dukke op for fire år siden, er nu meget anderledes. Mange udfordringer vil også skulle løses, så forsvars-eurobonds kan materialisere sig til et kraftfuldt værktøj til at reagere på de sikkerhedsudfordringer, der truer Europa i dag.

Kaja Kallas, den estiske premierminister, anbefaler oprettelsen af ​​en europæisk fond til at modernisere hærene, leveret af Defense Eurobonds

Meget aktiv over for den russiske trussel, siden hendes valg til Estlands præsident i 2018, derefter som premierminister tre år senere, har Kaja Kallas igen støttet den væsentlige styrkelse af de europæiske hære og den europæiske støtte i Kiev, mens hun talte ved sikkerhedskonferencen i München 2024.

For det estiske statsoverhoved har den nuværende situation en eksistentiel dimension for hele Europa, som det var tilfældet under Covid-krisen, og vil derfor kræve støtteforanstaltninger svarende til dem, der blev truffet dengang, især gennem en europæisk fond beregnet til modernisering af europæiske hære, forsynet med gensidig gæld, i form af euroobligationer.

Eurobonds forsvar Kaja Kallas
Kaja Kallas i Europa-parlamentet.

Ifølge Kaja Kallas ville EU gennem denne proces have mulighed for at skabe en fond på 100 milliarder euro, som f.eks. af NextGenerationEU- og SURE-programmerne, implementeret under Covid-krisen til en værdi af henholdsvis 723,8 milliarder euro og 100 milliarder euro til finansiering af den europæiske genopretningsplan og de europæiske staters nødforanstaltninger. På det tidspunkt blev Eurobonds også kaldt Corona-obligationer.

Europa-Kommissionens brug af Eurobonds under Covid-krisen: Corona-obligationer

Ideen er forførende. Faktisk oplever mange europæiske lande, at de i dag er handicappede af niveauet af deres offentlige underskud, deres statsgæld eller endda begge dele i deres bestræbelser på at modernisere deres hære.

Stillet over for den voksende russiske trussel på den ene side, den, der repræsenteres af det mulige valg af Donald Trump på den anden side, og den væsentlige stigning i militær bistand til Ukraine, øger det imidlertid behovet for modernisering af hærene efter 20 års kritiske underinvestering i forsvar, et nødkriterium, der ikke opfylder den forsigtige ledelse, som de europæiske myndigheder forventer.

Det er i denne sammenhæng, at eurobonds ville give en effektiv og hurtig løsning, men ikke uden konsekvenser. Det ville således være Europa-Kommissionen, og ikke staterne selv, der ville optage det præferencerentelån fra Den Europæiske Centralbank, som det var tilfældet under Covid-krisen, for derefter at omfordele midlerne i form af lån og direkte bistand fra stater.

Denne tilgang vil samtidig gøre det muligt at låne til renter, der ofte er meget lavere end dem, hvortil stater kan finansiere sig på markederne, idet man drager fordel af den tillid, som de mest "sparsommelige" europæiske lande viser til offentlig forvaltning. sundeste. Derudover er en del af støtten direkte og vil derfor ikke øge statsgæld, mens ingen af ​​disse vil blive taget i betragtning i offentlige underskud.

NATO øvelse
I dag er europæiske hære ikke i stand til at modernisere og styrke sig hurtigt nok i lyset af trusler, der udvikler sig.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 Hærens finansieringsløsninger | Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler