Europæerne gør Ruslands nederlag i Ukraine til et strategisk mål

Siden starten på konflikten i Ukraine er konferencer og topmøder mangedoblet. Meget ofte levede de opnåede resultater imidlertid ikke op til de behov, som Ukraine udtrykte for at kunne dæmme op for en ugunstigt udviklende russisk trussel.

Konferencen, der blev afholdt den 26. januar i Paris, i nærværelse af 27 lande og 21 statsoverhoveder, markerer denne gang et dybtgående paradigmeskift fra vesterlændinges og især europæernes side. For første gang har europæerne gjort Ruslands nederlag til et strategisk og endda eksistentielt mål for sikkerheden på det gamle kontinent.

Og hvis medie- og politisk opmærksomhed i dag er rettet mod en erklæring fra den franske præsident, som ikke længere udelukker udsendelse af europæiske soldater til Ukraine, som kan antage mange aspekter, er det frem for alt denne radikale holdningsændring indtaget af europæiske ledere, som udgør det emne, der fortjener en detaljeret analyse.

Den hurtige forringelse af magtbalancen i Ukraine og den internationale situation truer Europa

I dette område er pressekonferencer afholdt af den franske præsident, Emmanuel Macron, som var vært for topmødet i Paris, giver en objektiv og motiveret vision af årsagerne, der førte europæerne til en sådan ændring, og af arten af ​​disse omvæltninger, der kommer.

Ruslands nederlag i Ukraine, europæernes strategiske mål ifølge Emmanuel Macron
Ruslands nederlag i Ukraine er nu et strategisk mål for europæerne, sagde præsident Macron.

Som statsoverhovedet antydede, har adskillige samtidige faktorer, men forbundet med stærke samspilsforbindelser, i de seneste måneder kommet til at forringe udsigterne i Ukraine betydeligt såvel som vedrørende fremtiden for sikkerheden på det gamle kontinent. .

 "Rusland fortsætter krigen, gentager sine mål om territorial erobring og har indtaget en mere aggressiv holdning i Ukraine og mod os alle." 

Den første af dem, den ugunstige udvikling af magtbalancen i Ukraine, er dog strengt taget ikke en nylig åbenbaring. Denne udvikling er faktisk konsekvensen af ​​den europæiske forsvarsindustris utilstrækkelige kapacitet, hvilket ikke er noget nyt; det amerikanske republikanske partis blokering af Washingtons bistand til Kiev, som havde været forudsigelig i flere måneder; og fremkomsten af ​​den russiske forsvarsindustri, hvad der blev identificeret fra januar 2023.

Som vi nævnte fra det øjeblik, i mangel af en hurtig reaktion fra europæerne, for at udvikle industriel kapacitet, der afspejler dem, der er indsat i Rusland, kunne magtbalancen i Ukraine kun udvikle sig på en ugunstig måde.

Den anden faktor, knyttet til holdninger udtrykt af Donald Trump vedrørende amerikansk støtte til Ukraine, som til NATO, har haft effekten af ​​et elektrisk stød i Europa i de seneste uger. Men også her var den tidligere amerikanske præsidents positioner, ligesom hans kontrol over det republikanske parti, kendt og kunne derfor forventes i lang tid.

Vladimir Putin 9. maj
I fuld tillid øger Valdimir Putin sine provokationer over for europæiske lande og venter tålmodigt på, at de ukrainske hære kollapser over for de russiske hære. Medmindre europæerne reagerer...

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær magtbalance | Forsvarsnyheder | Militære alliancer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler