Russiske S-500 Prometheus ville være i stand til at opsnappe hypersoniske missiler

Det nye russiske S-2021 Prometheus antiluftskyts og anti-ballistiske system, der trådte i tjeneste i 500, blev præsenteret af Moskva som havende potentialet til at modvirke hypersoniske hære, uden at demonstrationen af ​​dette aldrig er blevet gjort før nu.

Det er nu en afsluttet aftale, ifølge det russiske nyhedssite Izvestia. Den russiske informationsside oplyser faktisk, at Prometheus under de seneste test ville have vist, at den var i stand til at opsnappe forskellige typer hypersonisk ammunition, lige fra missiler til svævefly, hvilket ville gøre det til det første operationelle system med denne type af kapaciteter.

Det russiske S-500 Prometheus antiluftskyts og anti-ballistisk system

Beregnet til at erstatte S-300PMU1/2 mobile anti-ballistiske systemer og fuldføre teaterbeskyttelsen af ​​S-400, S-500 Prometheus-systemet (C-500 Прометей på russisk), trådte i drift i 2021, for at levere luftværns- og missilforsvar af Moskva.

Dens forskellige radarer ville ifølge kommercielle oplysninger offentliggjort af Rusland give den et overvågnings- og detektionspotentiale på næsten 3 km i stor højde, mod ikke-snåle fly, og på 000 km mod overflademål, radar svarende til 1 m².

S-500 Prometheus
Ligesom S-400 er S-500 Prometheus et mobilt system, der er sammensat af adskillige radarer, adskillige transporter-oprettere og endda adskillige missiler med forskellige ydelser til at engagere aerodynamiske eller ballistiske mål.

Ligesom S-400 kan den bruge forskellige typer missiler, såsom 40N6M beregnet til at opsnappe fly, hvis demonstrerede rækkevidde når 480 km, samt 77N6 missil, der er i stand til at opsnappe ballistiske mål, der bevæger sig med hastigheder på op til 18 Mach. , op til en højde på 180 til 200 km. Missilet ville også være i stand til at ødelægge satellitter i lav kredsløb.

Hvis 10 regimenter skulle udstyres med S-500-systemet under GPV-2020-2027, den russiske flerårige militærprogrammeringslov, ser det ud til, at kun den bataljon, der har ansvaret for forsvaret af Moskva, har været effektivt udstyret til dato med bestemt måde.

Produktionen af ​​S-500 ville i virkeligheden lide under vestlige sanktioner, som ville hæmme dens ibrugtagning. Desuden kan man forestille sig, ud fra den prioritet, der gives til andre mere forventede systemer til at møde de ukrainske hære.

Vellykkede tests mod hypersoniske svævefly og missiler

Hvis S-500 i flere år er blevet præsenteret som i stand til at opsnappe hypersoniske mål, var demonstrationen af ​​denne evne indtil nu ikke blevet foretaget. Men bortset fra Rusland og Kina, da intet land i øjeblikket har hypersoniske våben strengt taget, er det sandsynligt, at behovet endnu ikke var opstået.

Dette er nu tilfældet, da de første amerikanske konventionelle Prompt Strike hypersoniske missiler, eller CPS, skal tages i brug i 2025 ombord på den amerikanske destroyer USS Zumwalt. Behovet for Moskva for at demonstrere effektiviteten af ​​sit nye system mod denne type trusler blev derfor mere presserende.

Konventionel Prompt Strike CPS
Det amerikanske Convetional Prompt Strike hypersoniske missil vil tages i brug i 2025, især ombord på Zumwalt-klassens destroyere, der er specielt modificeret til dette formål.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Test og validering af forsvarsmateriel | Forsvarsnyheder | Hypersoniske våben og missiler

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler