For dyr, T-14 Armata-tanken er ikke begunstiget af de russiske hære

Præsenteret med stor fanfare i anledning af paraden den 9. maj 2015 i Moskva, der markerer 70-året for sejren mod nazismen,T-14 Armata tank, overraskede vesterlændinge.

Ikke alene havde Rusland engageret sig i udformningen af ​​en ny kampvogn, mens de fleste hære i verden anså den for forældet, men Armataen så ud til at være den mest magtfulde kampvogn, der nogensinde er blevet udtænkt, med sit robottårn, dets afghanske rustning og dens overlevelsescelle.

Det russiske forsvarsministerium havde dengang store ambitioner for sin nye kampvogn, med flere hundrede eksempler, der forventes at komme i tjeneste inden udgangen af ​​årtiet. Det skete ikke.

Stillet over for betydelige udviklingsvanskeligheder, og frem for alt til en pris, der er meget højere end de andre kampvogne, som hærene var vant til, er der indtil nu kun blevet leveret mellem 20 og 30 eksempler af panserkøretøjet, hovedsagelig til testformål, til de russiske hære .

Og hvis vi skal tro Rostecs administrerende direktør, synes selve fremtiden for T-14 Armata nu at være kompromitteret, mens de russiske hære går ind for købet af T-90M, mindre effektivt, men meget billigere, for at deltage i den russiske offensiv i Ukraine.

T-14 Armata kampvognen, den første vestlige russiske kampvogn

I mange henseender repræsenterede T-14 Armata, og med den hele rækken af ​​pansrede køretøjer, der blev præsenteret i 2015, inklusive Kurganet-25, Boomerang og Koalitsiya-SV selvkørende pistol, et dybtgående paradigmeskifte for russiske industrifolk og hære.

T-14 Armata parade den 9. maj 2015 Moskva
Officiel præsentation af T-14 Armata under paraden den 9. maj 2015 til 70-året for sejren mod Nazityskland

Hvis russiske kampvogne og sovjetiske kampvogne før dem traditionelt var designet til at være kraftigt bevæbnede, ordentligt pansrede og frem for alt relativt lette og meget nemmere at producere end deres vestlige ækvivalenter, havde Armata mange karakteristika af disse mest avancerede vestlige kampvogne, såsom Leopard 2A6, eller Abrams M1A2.

Den var således udstyret med kompositpanser, men også med vetronics og meget mere avancerede indbyggede systemer end dem, der bevæbnede ældre russiske kampvogne, inklusive den nye T-90M. Frem for alt inkluderede T-14 adskillige teknologiske fremskridt, såsom det afghanske aktive forsvarssystem, samt et fuldt robottårn.

Faktisk blev den i 2015 betragtet som den mest avancerede tank i verden. Men denne teknologiske uro havde sine ulemper, først og fremmest meget længere udviklingstider end traditionelt for russiske landvåben.

Næsten 9 år efter, at den blev offentligt afsløret, er T-14 stadig ikke pålidelig og er stødt på adskillige vanskeligheder under tests, især med hensyn til dens kraftværk.

T-14 Armata for dyr i forhold til T-90 kampvognen til den militære specialoperation i Ukraine

Det vigtigste problem, for de russiske hære, vedrørende T-14 Armata, såvel som alle den nye generation af pansrede køretøjer, der følger med den, er imidlertid ikke teknologisk, men industriel og frem for alt økonomisk.

T-90M i Ukraine
Mere økonomisk og hurtig at producere, T-90M er begunstiget af den russiske generalstab til den særlige militæroperation i Ukraine

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Forsvarsnyheder | Russisk-ukrainsk konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler