370 VBCI Filoctete og brugt fra Nexter til Grækenland?

I flere år har det franske firma Nexter gjort en betydelig indsats for at positionere sig i udskiftningen af ​​pansrede køretøjer i mellemsegmentet og infanterikampkøretøjer i den græske hær, et marked, der anslås til næsten 2 pansrede køretøjer.

Ifølge den græske side Defensereview.gr, ville den franske industrimand for et par dage siden have sendt et særligt attraktivt tilbud til Athen vedrørende den lokale konstruktion af 200 VBCI Philoctete pansrede infanteri kampvogne, en version af VBCI Mk2 specielt designet til dette marked, og med bl.a. andre ting, et T40-tårn.

Ud over disse 200 pansrede køretøjer i infanterikampkonfiguration, ville tilbuddet også vedrøre konstruktionen af ​​50 andre VBCI'er i forskellige støttekonfigurationer (sanitær, artilleriobservation, kommando osv.).

Frem for alt ser det ud til, at Nexter tilbød salget af 120 brugte VBCI'er, taget fra den franske hærs "reserver", for at muliggøre hurtig transformation og forøgelse af magten for de græske hære, som i dag implementerer . dette segment, BMP-1A1s af russisk oprindelse og tyske Marders, især daterede pansrede køretøjer.

Nexters Philoctete VBCI og dens T40-tårn

VBCI Filoctetes er designet specielt til at appellere til de græske hære og bærer også navnet på en helt fra oldtidens mytologi, ledsager af Herakles og enestående bueskytte.

VBCI Filoctete Nexter
VBCI Philoctete bruger et T40-tårn bevæbnet med 40 CTA-kanonen, to Akeron MP panserværnsmissiler og et fjernbetjent 7,62 mm eller 12,7 mm maskingevær.

Dette er baseret på den nye VBCI Mk2 af Nexter, som til lejligheden er gået sammen med det græske helleniske forsvarssystem (HDS), for bedst muligt at imødekomme de græske hæres operationelle forventninger, samttil Athens industrielle forventninger.

Dette 32-tons infanteri-kampkøretøj er drevet af en ny 600 hk Volvo turbodieselmotor, hvilket giver det et kraft-til-vægt-forhold på næsten 19 hk pr. ton og et akseltryk på otte tons. Faktisk bevarer den fremragende mobilitet, herunder off-road, ligesom VBCI selv, mens den bevarer hjulets fordele til langdistancerejser.

Ud over de to besætningsmedlemmer, en kampvognschef og en pilot, transporterer panserkøretøjet otte soldater udstyret med højkvalitetskomfort og høj beskyttelse, "blandt de bedste i sin kategori", efter det græske militærs mening, som testede det .

Frem for alt bærer Philoctete T40-tårnet, bevæbnet med 40 CTA-kanonen som den, der allerede udstyrer den nye EBRC Jaguar of the Army, såvel som den britiske hærs Ajax. Ved hjælp af teleskoperet 40 mm ammunition kan det pansrede køretøj affyre op til 200 patroner i minuttet, 80 patroner i standardbrug, ved at bruge forskellige typer granater afhængigt af de mål, der skal behandles (pilegranater, sprængstof, røg, luftværns...) .

Let tank / pansret rekognosceringskøretøj EBRC Jaguar
Nærbillede af T40-tårnet på EBRC JAGUAR.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 infanteri kampkøretøjer | Forsvarsnyheder | Konstruktion af pansrede køretøjer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

3 Kommentarer

  1. Så en Philoctetes VBCI med et 40 mm CTA + x02 Akeron MP-tårn ville svare til en Jaguar i ildkraft, mens sidstnævnte ikke har nogen troppetransportkapacitet...?
    Hvilken, hvis nogen, fordel har Jaguaren? Ammunitionskapacitet? Mobilitet?

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler