Byggeriet af det 4. kinesiske hangarskib er angiveligt begyndt

Vi ved, at den kinesiske flåde gør fremskridt og udvikler sig hurtigt, endda meget hurtigt. Dette er tilfældet for dets destroyere og fregatter, dets konventionelle og nukleare ubåde eller dets overfaldsskibe. Dette er også tilfældet for dens flåde af hangarskibe.

Mens det første kinesiske hangarskib gik i drift for mindre end 7 år siden, modtog den kinesiske flåde et andet skib, det første af nationalt design, to år senere, i 2017. Det tredje hangarskib, Fujian, blev søsat i juni 2022, og skulle meget snart begynde sine søforsøg med en sandsynlig ibrugtagning i 2025.

Og fremdriften ser ikke ud til at aftage. Faktisk, ifølge udtalelser fra kinesiske militære og civile embedsmænd, har Kina allerede startet konstruktionen af ​​det fjerde hangarskib beregnet til den kinesiske flåde.

Konstruktionen af ​​det 4. kinesiske hangarskib støder ikke på teknologiske vanskeligheder

Det var under kinesiske parlamentariske møder, en årlig begivenhed, hvor embedsmænd fra People's Liberation Army sjældent deltager, at kinesiske flådeofficerer bekræftede, at konstruktionen af ​​det 4. kinesiske hangarskib allerede var startet.

Det kinesiske hangarskib Fujian
Det kinesiske hangarskib CV-18 Fujian forventes at begynde søforsøg meget snart.

Om dette emne, PLA politisk kommissær Yuan Huazhi, tilføjede, at designet af denne nye bygning blev udført uden problemer og uden teknologiske forhindringer. Og for at tilføje, at fremdriften af ​​skibet, konventionel eller nuklear, vil blive officielt annonceret snart.

Mange eksperter mener dog, at udviklingen af ​​et atomdrevet hangarskib ville være for tidligt for Kinas flådeindustri, som det er for PLA.

Det ser faktisk ud til, at Beijing ikke har nukleare kedelrum, der anvender en kraft, der er egnet til fremdrift af et hangarskib, et skib, der skal være i stand til at opretholde meget høje hastigheder under transit, og især under luftfartsmanøvrer.

Ydermere vil den kinesiske flådes behov i de næste ti eller femten år være koncentreret inden for den anden cirkel af øer, der omgiver det kinesiske hav, for hvilke et konventionelt drevet hangarskib, ellers mere økonomisk og hurtigere at designe og bygge end et nukleart -drevet skib, er mere end nok.

Behovet for atomdrevne hangarskibe vil helt sikkert vise sig i de kommende år, hvor den kinesiske flåde vil have alle midlerne, men også den operationelle erfaring, til at understøtte langsigtede kraftprojektionsmissioner.

Et udviklet Fujian-søsterskab til den kinesiske flåde?

Faktisk ville den mest troværdige hypotese vedrørende dette 4. kinesiske hangarskib være, at det ville være et søsterskib til Fujian, eller mere præcist en udvikling af det, som det har været tilfældet med Shandong, der stammer fra Liaoning, men medfører talrige udviklinger for at gøre skibet mere effektivt.

Shandong hangarskib e1686745044627 Hangarskib | Forsvarsnyheder | Militær flådekonstruktion
Shandong hangarskibet er en videreudvikling af Liaoning, fuldstændig designet og fremstillet i Kina.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 hangarskib | Forsvarsnyheder | Militær flådekonstruktion

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW