3 Rafale om måneden: Forventer Dassault Aviation, at der kommer nye ordrer?

Fra 2000 til 2023 leverede Dassault Aviation 164 kampfly Rafale til det franske luftvåben, samt 102 fly til eksport, eller et gennemsnit på 11,2 kampfly om året, uden nogensinde at falde under gulvet på 11 fly, der produceres hvert år, afgørende for at opretholde den aktive produktionskæde.

Det er derfor en reel kapacitetsrevolution, som er ved at blive forberedt i Mérignac, til samlebåndet af Rafale, som for hele sin underleverandørkæde. Den administrerende direktør for Dassault Aviation har faktisk meddelt, at produktionen af ​​flagskibet inden for fransk militærluftfart ville øges ved udgangen af ​​2024 til tre fly om måneden.

Langt fra de defensive positioner, som havde til formål at bevare produktionslinjen, bevæger den franske flyfabrikant sig gennem denne beslutning til et produktionsniveau, som kun er kendt af de amerikanske eller kinesiske supermagter for en enkelt model, og forventer dermed, at der kommer nye ordrer, i for at amortisere de nødvendige investeringer, for at give det substans.

Fremstil 3 Rafale om måneden ved udgangen af ​​2024: en monumental indsats for holdet Rafale

Udfordringen er væsentlig for Dassault Aviation, og især for alle 500 virksomheder, der tilhører teamet Rafale. Efter Covid-krisen, såvel som konsekvenserne af, at inflationen har ført til visse sociale bevægelser i den franske jagerflys underleverandørkæde, blev der faktisk kun leveret 13 i 2023, ud af de 15, der var planlagt.

Rafale kvatar
Qatar var den anden eksportkunde hos Rafale. I 2015 bestilte den 24 jagerfly, efterfulgt to år senere af en option på 12 ekstra jagerfly.

Med andre ord, gennem denne meddelelse ønsker Eric Trappier, at det om bare et år, produktionen af Rafale ny eller tredoblet. Mens mange spørgsmål havde fokuseret på Mérignacs samlebånds kapacitet til at øge produktionen ud over to enheder om måneden, havde koncernens administrerende direktør indikeret for et par måneder siden, at dette kunne vokse til fire og endda fem jægere om måneden.

Spærrepunktet vedrørende stigningen i leveringsraterne skal derfor ikke findes i Mérignac, men i denne underleverandørkæde, som spiller en nøglerolle i fremstillingen af ​​jagerflyet.

Faktisk, hvis Dassault, Thales eller Safran, de tre store koncerner, der deltager i programmet, ikke har problemer med at øge deres produktionshastigheder og finansiere deres vækst, er dette ikke tilfældet for alle mellemstore virksomheder og SMV'er. /PMI, som udgør hovedparten af forsyningskæden.

De står over for betydelige tilbageslag med hensyn til at opnå den nødvendige finansiering til at forberede sig på at øge produktionshastigheden, men også for at rekruttere det nødvendige personale, ofte oplære dem, mens leveringsraterne i tyve år Rafale udviklet mellem 11 og 16 enheder om året.

Rafale M bevæbnet med et nukleart ASMPA-katapultmissil
Del af Rafale M fra den franske flåde bliver nødt til at trækkes ud af tjeneste i begyndelsen af ​​det næste årti, efter tredive års opslidende tjeneste på hangarskibe.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Forsvarsnyheder | Forsvarsindustriel underleverandørkæde

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

4 Kommentarer

 1. Dette er åbenbart kun en detalje, som på ingen måde påvirker emnets relevans, men jeg forstår ikke brugen af ​​det feminine for det engelske ord "team": "the" team Rafale
  Franskelsen af ​​ordet forekommer mig at have ført til brugen af ​​det maskuline: un team
  Hvor "teamet" kommer fra Rafale..
  Måske en forvirring med det feminine i den franske oversættelse: et hold, holdet...
  Men det er ikke det væsentlige, som er finansieringen af ​​fransk luftfart gennem tilbagevendende eksport også forbundet med nedsættelsen af ​​leveringstider.

  bien Cordialement

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler