Våbeneksport 2019-2023: Frankrig indtager andenpladsen i verden i lang tid

Vi ved, at våbeneksport er et strategisk spørgsmål for Frankrig. De gør det faktisk muligt på fransk jord at opretholde global industriel og teknologisk knowhow, hvor nationale ordrer ikke ville være nok, i modsætning til i USA, Rusland og Kina.

Derudover gør denne eksport det muligt at øge bæredygtigheden af ​​den franske forsvarsindsats ved at generere skatte- og sociale indtægter, som mere end afbøder virkningerne af stigningerne i hærens budget, der er registreret siden 2018.

Faktisk de seneste succeser registreret i de seneste år af jægeren Rafale, den Caesar-monterede pistol, eller endda Scorpène-ubåden, styrker bæredygtigheden af ​​denne franske industrielle kapacitet, mere afgørende end nogensinde i den forringede sikkerhedskontekst i Europa og rundt om i verden.

Men disse succeser havde også en næsten uventet effekt. Faktisk ville Frankrig ifølge det seneste panel offentliggjort af den svenske organisation SIPRI have indtaget andenpladsen i verden med hensyn til forsvarseksport i perioden 2019-2023. Dette er en ubestridelig succes for Frankrig, lige så meget en fiasko for Rusland, som har gjort sin forsvarsindustri til grundpillen i sin økonomiske transformation.

Et historisk fald i russisk våbeneksport over de sidste 5 år

Trods sovjetblokkens sammenbrud lykkedes det Rusland fra 1995 at fastholde andenpladsen i verden for eksport af forsvarsudstyr. For Moskva udgjorde denne eksport både en bemærkelsesværdig kilde til udenlandsk valuta og en stor industriel aktivitet, der beskæftigede mere end en million ansatte i landet, den vigtigste aktivitet i landet, bortset fra udvinding og forarbejdning af kulbrinter.

Su-35 våbeneksport til Kina
Et symbol på de vanskeligheder, Rusland har stødt på i de senere år på våbeneksportmarkedet, er det kun Kina, der har købt den russiske Su-35 til dato.

Men i løbet af de sidste 5 år er denne russiske eksport faldet dramatisk, idet den går fra 21 % af den samlede våbeneksport i verden i perioden 2014-2018 til kun 11 % i 2019-2023, ifølge Sipri-organisationen.

Flere faktorer har forringet russisk eksport. For det første har Moskva fra februar 2022 og starten på den særlige militæroperation i Ukraine koncentreret næsten al sin industrielle kapacitet til støtte for sine hære og reduceret sin eksport til det strenge minimum.

Desuden har russisk eksport siden 2019 været stærkt handicappet af truslen fra amerikansk CAATSA-lovgivning, der truer med strenge sanktioner mod kunder fra den russiske forsvarsindustri vedrørende visse større udstyr. Endelig har det russiske udstyrs tiltrækningskraft lidt i de seneste år af sammenligningen, i ydeevne, med vestlige våben, selv om det er meget dyrere.

En konsolideret andenplads for Frankrig, der står over for en russisk forsvarsindustri handicappet på den internationale scene

Samtidig oplevede Frankrig en fremgangsperiode med hensyn til eksporten af ​​sine våben, drevet af jagerens fremragende resultater Rafale, Cæsarkanonen samt ubåden Scorpene, på den internationale scene.

Brasiliansk scorpene sub
Scorpene-ubåden repræsenterede en af ​​søjlerne i fransk våbeneksport fra 2019 til 2023, især til Brasilien og Indien.

Frem for alt tyder alt på, at den franske dynamik endnu ikke har nået sit højdepunkt. Faktisk bør leverancerne af disse systemer, men også andre succeser, såsom inden for flådeminekrigsførelse, inden for pansrede køretøjer på hjul, missiler eller endda helikoptere, stige yderligere, baseret på ordrer underskrevet i de kommende år. sidste tre år.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 Våbeneksport | Forsvarsnyheder | Tyskland

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler