Kinas nye H-20 strategiske bombefly blev snart afsløret

Det er nu gået adskillige år siden, at det strategiske bombefly H-20, udviklet af den kinesiske flyproducent Xi'an til luftstyrkerne i People's Liberation Army, var ventet.

I december 2021 foreslog en rekrutteringsvideo fra de samme kinesiske luftstyrker, at enheden snart ville blive afsløret for hurtig ibrugtagning. Dette var ikke tilfældet, og mere end to år senere er tidsplanen såvel som udseendet og ydeevnen af ​​H-20 stadig meget mystisk.

Men ifølge Wang Wei, næstkommanderende for de kinesiske luftstyrker, skulle præsentationen af ​​stealth-bombeflyet finde sted snarest, hvilket præciserer, at det nye fly, der ankommer, fuldt ud berettiger denne forventning.

H-20 strategiske bombefly, den forventede efterfølger til H-6K bombefly

Ligesom USA og Rusland, Kinesisk afskrækkelse er baseret på en strategisk triade sammensat af 6 type 09IV nukleare ballistiske missil-ubåde bevæbnet med J-2 SLBM-missiler, landbaserede ballistiske missiler i siloer eller mobil DF-5, DF-31 og DF-41, og en luftbåren komponent.

H-6K strategisk bombefly
De kinesiske strategiske luftstyrker bruger 230 Xi'an H-6K strategiske bombefly, hvis ydeevne dog er meget lavere end de russiske og amerikanske modellers.

Dette er baseret på 230 H-6K strategiske bombefly, et fly designet i 60'erne af flyproducenten Xi'an, baseret på den sovjetiske Tu-16 bombefly, hvoraf et par eksempler blev erhvervet af Beijing fra Moskva i 1959.

Hvis H-6K er omtrent på samme alder som Tu-95MS, der stadig er i tjeneste med de russiske strategiske luftstyrker, og B-52H bærer en del af USA's afskrækkelsesmiddel, har det kinesiske bombefly langt fra præstationerne.

Tu-95MS er således 70 % tungere end det kinesiske fly med en maksimal startvægt på 170 tons, sammenlignet med 95 tons for H-6K. B-52H når 220 tons ved start. Derudover har russiske og amerikanske bombefly en rækkevidde på 15 km, sammenlignet med 000 km for kineserne, og de fører henholdsvis 4 tons og 000 tons våben, sammenlignet med 15 tons for H-32K.

Frem for alt bruger disse luftstyrker samtidig meget mere moderne og effektive strategiske bombefly, Tu-160 fra det russiske luftvåben , og B-1 og B-2 for det amerikanske luftvåben, mens B-21 vil tages i brug i 2027.

Tu-160M
Det russiske strategiske luftvåben planlægger at have mere end 50 Tu-160Ms inden udgangen af ​​årtiet.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 strategiske bombefly | Forsvarsnyheder | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler