Naval Groups Blacksword Barracuda vinder i Holland

De hollandske myndigheder bekræftede gennem forsvarsminister Christophe van der Maat, at flådegruppen var blevet udvalgt til udskiftning af de fire ubåde af Walrus-klassen fra den hollandske flåde.

Til denne konkurrence tilbød Naval Group en ny model i Barracuda-serien. Fartøjet, der er udpeget til Blacksword Barracuda, er mere kompakt og bestemt mere økonomisk end sin storebror, Shortfin, samtidig med at det bevarer de oceaniske og kapacitetsmæssige kvaliteter.

Hvis den franske industrimand og de hollandske myndigheder nu vil indlede en eksklusiv forhandling om at definere en kontrakt til et beløb anslået mellem 4 og 6 milliarder euro, vil vejen være vanskelig og farlig for Naval Group, som skal konfrontere et hollandsk parlament af det nationalistiske parti PPV, og til den hollandske skibsbygger Damen, som allerede har meddelt sin farve og sin modstand mod regeringens beslutning.

Et "afbalanceret, alsidigt og realistisk tilbud", ifølge det hollandske forsvarsministerium

Annonceringen om sejren for Naval Group og dens Barracuda, som erstatning for de fire hollandske Walrus-ubåde, havde været forventet i to uger nu, efter at Bloomberg rapporterede om denne sejr, ifølge bekræftende kilder.

hvalros ubåd hollandsk flåde
Royal Netherlands Navy planlægger at begynde tilbagetrækningen af ​​sine Walrus-ubåde inden for ti år.

”Naval Group er lykkedes med at give et afbalanceret, alsidigt og realistisk tilbud. Værftet er blevet en værdig efterfølger til Walrus-klassen. Den hollandske industri har en vigtig rolle at spille,” sagde udenrigsminister Christophe van der Maat i pressemeddelelsen udgivet af det hollandske forsvarsministerium.

Det specificerer yderligere, at de fire skibe får navnene Orka (spækhugger), Zwaardvis (sværdfisk), Barracuda og Tijgerhaai (tigerhaj). De to første skibe skal leveres ti år efter underskrivelse af den endelige kontrakt. Endvidere vil den hollandske flådeindustri blive massivt involveret, både i konstruktion og vedligeholdelse af skibet.

"Denne beslutning er derfor ikke kun god for flåden og vores sikkerhedsinteresser, men bestemt også for hollandske virksomheder og opbygningen af ​​vores knowhow" præciserer udenrigsministeren i sin pressemeddelelse. 

En 3.300 tons Blacksword Barracuda, som slutter sig til Scorpene-serien

I modsætning til, hvad der tidligere blev fremsat, har Naval Group satset på en ny model i sin Barracuda-serie. Kaldet Blacksword Barracuda, vil den være 82 meter lang, 8,2 meter i diameter og have et deplacement under vand på 3 tons.

Uden at det er udtrykkeligt oplyst, bekræfter ministeriets pressemeddelelse, at skibet bliver udstyret med lithium-ion-batterier, og ikke et mindre effektivt AIP-system. Disse byder på mange fordele, især muligheden for at blive genopladet til søs meget hurtigt, for at have en stor energikapacitet og for om nødvendigt at kunne producere store mængder energi, hvis skibet har behov for at lave hastighedsudbrud.

sortsværd barracuda
Illustration udgivet af det hollandske forsvarsministerium vedrørende Blacksword Barracuda.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Ubådsflåde | Forsvarsnyheder | Militær flådekonstruktion

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler