MGCS: Paris og Berlin validerer den industrielle deling af den fremtidige europæiske kampvogn

Længe truet, både af forventningsforskelle mellem hærene og af spændinger omkring industriel deling, MGCS-programmet, som skulle gøre det muligt at erstatte kampvogne Leopard 2 tyskere og franske Leclerc, omkring 2040, havde en usikker fremtid, indtil de to landes tilsynsministre besluttede at tage den i hånden, i september sidste år.

Efter at de to landes hære i begyndelsen af ​​året havde samlet deres visioner om, hvad dette fremtidige program skulle være, var det nu nødvendigt at tackle det mest delikate punkt med friktion, industriel deling, mens spændingerne mellem Rheinmetall og Nexter, havde næsten imploderet den fremtidige europæiske kampvogn.

Sébastien Lecornu og Boris Pistorius, de to landes forsvarsministre, har netop meddelt, at dette skridt, lige så afgørende som det er vanskeligt, netop var nået, og at der var indgået en aftale om industriel deling mellem de forskellige industrielle aktører i dette program.

Et MGCS-program med en kaotisk bane siden 2015

Siden lanceringen i 2015 har MGCS-programmet gennemgået forskellige faser af varierende intensitet. Efter en beskeden start oplevede det fornyet interesse i 2017, der blev en af ​​grundpillerne i Emmanuel Macron og Angela Merkels initiativ til at føde Forsvarseuropa.

MGCS tysk vision
Tysk vision for MGCS præsenteret af den tyske hær i januar 2024

Der opstod dog hurtigt forskelle, først mellem de franske og tyske hæres forventninger, derefter inden for industriel deling, efter at Forbundsdagen pålagde det tyske Rheinmetall at deltage i programmet i 2019.

I mere end tre år forblev programmet næsten i en stasende tilstand, hvilket rejste alvorlig tvivl om dets bæredygtighed. Samtidig førte genopstandelsen af ​​kampvognsmarkedet tysk industri til at designe Leopard 2A8, en udvikling af A7, herunder især en APS Trophy, vejning en ny trussel mod MGCS-kalenderen, oprindeligt planlagt til 2035, og som faktisk kunne kannibalisere markedsadressen på den tyske kampvogn.

I starten af ​​2023 var programmet truet, til det punkt, at selv industrifolk og militæret virkede oprørte og nogle gange modløse over manglen på fremskridt, mens fransk-tyske spændinger begyndte at dukke op på den offentlige scene.

Som med FCAS-programmet, der også gik gennem en zone med stærk turbulens, var det nødvendigt de franske og tyske forsvarsministre tager emnet tilbage i egen hånd i september 2023, for at få det tilbage på sporet. Et par uger senere annoncerede de to lande Italiens ankomst i programmet, og i begyndelsen af ​​januar lykkedes det endelig hæren og Bundeswehr at afstemme deres forventninger, for at revitalisere programmet.

En afbalanceret aftale om industriel deling mellem producenter

Det eneste, der manglede for at relancere og sikre det, var en aftale om industriel deling. Det er præcis, hvad Sébastien Lecornu, den franske minister for de væbnede styrker, og Boris Pistorius, hans tyske modpart, satte sig for at gøre.

Lecornu Pistorius MGCS
Sebastien Lecornu og Boris Pistorius i Berlin for at diskutere MGCS-programmet i juli 2023

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 MBT kampvogne | Forsvarsnyheder | Tyskland

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler