Alsaces Aster 30'ere skyder 3 Houthi ballistiske missiler ned og går ind i en helt ny kategori

På trods af bemærkelsesværdig præstation under tests har Aster 30 missilet og dets lillebror, Aster 15, designet og fremstillet af MBDA, altid kæmpet for at vinde over amerikanske missiler, såsom SM-2 og ESSM i flådeversionen, eller the Patriot for the land-versionen.

Mange tvivlede faktisk på missilets kamppræstation, især mod hurtige og udviklende mål eller mod ballistiske missiler. Faktisk er det de seneste år amerikanske Patriot og ESSM samt tyske Iris-T SLM, der har taget brorparten af ​​de europæiske opkøb.

Men tingene kan sagtens ændre sig i de kommende måneder og år. Faktisk demonstrerede Aster-familien i Det Røde Hav sin store effektivitet og pålidelighed mod Houthi-droner og krydsermissiler, men den formåede tilsyneladende at nedskyde tre ballistiske missiler antiskibsmissiler, der blev affyret samtidigt mod konvojen af ​​kommercielle skibe eskorteret. af den franske fregat Alsace, der driver Aster 30 ind i en helt anden kategori, nemlig antiballistiske missiler, hvis effektivitet er blevet testet i kamp, ​​og på hvilken måde!

3 Aster 30 til 3 Houthi anti-skib ballistiske missiler

Om morgenen den 21. marts, mens den eskorterede kommercielle skibe langs den yemenitiske kyst i Det Røde Hav, opdagede den franske luftforsvarsfregat Alsace tre ballistiske missiler på vej mod den. Skibet afsendte tilsyneladende Aster 30-missiler, et pr. mål, for at opsnappe dem. Missilerne ramte målet og ødelægger truslerne.

Video af Houthi-missilaflytning.

Fremstillet på denne måde kan informationen nærmest virke banal. Sådan er det dog langt fra. Faktisk er at opsnappe et ballistisk missil en særlig vanskelig og kompleks opgave, som kræver samtidig tilgængelighed af passende detektions- og styringsmidler, den nødvendige interceptor, trænede operatører og en vis mængde held. Dette er grunden til, at i dag er det meget få væbnede styrker, der faktisk har denne kapacitet, og endnu færre marinesoldater.

Men Alsaces bedrift er ikke begrænset til at slutte sig til denne meget eksklusive klub af skibe med ABM-kapaciteter (til anti-ballistiske missiler). Det franske skib formåede faktisk at engagere tre ballistiske missiler næsten samtidigt og ødelægge dem alle med et lille antal missiler.

Aster 30 ABM Alsace Shots
Foto taget fra et af skibene eskorteret af Alsace, der viser den franske fregat og de tre affyringsplaner for dens Aster 30 missiler. Det ser derfor ud til, at der kun blev brugt tre missiler.

For at se bedriften kan du se videoen nedenfor, der viser et system Ukrainsk Patriot kæmper med russiske ballistiske missiler nær Kiev. Det er faktisk almindeligt at affyre flere missiler for at opsnappe et ballistisk missil, selv når det ikke har manøvre- og modforanstaltningernes evner som russiske ballistiske missiler som Iskander.

For at imødegå ballistiske missiler affyrer Patriot-systemet generelt flere missiler pr. mål, som her i Kiev.

Som sådan vil vi ikke undgå at blive overrasket over, efter denne flamboyante demonstration af effektivitet, at SAMP/T og Aster 15/30 og Block 1/NT ikke er integreret i European Sky-programmet. German Shield Initiative, da de har vist sig at være effektive, måske meget mere end den amerikanske Patriot, eller endda den tyske Iris-T SLM.

Kombinerede Houthi-angreb bliver stadig mere tætte og komplekse


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Forsvarsnyheder | Militære alliancer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

3 Kommentarer

  1. Fremragende artikel, mange tak for resuméet. Faktisk, lad os vente på mere information for at få klare og præcise forklaringer på denne intervention. Dette forbliver imponerende og betryggende! Har andre flåder i regionen stået over for andre ballistiske missiler? (US Navy?)

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler