Det amerikanske luftvåben tilpasser F-22 Raptor til Pacific-teatret

Hvis det amerikanske luftvåbens F-22 Raptor luftoverlegenhedsjager stadig betragtes på trods af sin alder som det bedste luft-til-luft kampfly i øjeblikket, er Lockheed Martin-flyet ikke nødvendigvis det samme, blottet for visse svagheder.

Dette er især tilfældet i Stillehavsteatret, hvor F-22'erens kampautonomi er utilstrækkelig, og det samme gælder antallet af ammunition i lastrummet. Det ser dog ud til, at det amerikanske luftvåben har fundet en løsning på disse områder.

Faktisk viser fotos offentliggjort på sociale netværk en F-22, der bærer brændstoftanke med en snigende profil under vingerne, såvel som bælg, lige så snigende, som også kunne bære yderligere luft-til-luft missiler, eller yderligere passive sensorer, som f.eks. som IRST.

F-22 Raptor, stadig det ultimative jagerfly 27 år efter sin første flyvning

Siden sin første flyvning i september 1997 er F-22 Raptor ikke kun forblevet den amerikanske reference med hensyn til luftoverlegenhed, men den er fortsat universelt anerkendt som en unik reference med hensyn til kampfly.

F-22 Raptor US Air Force
Selvom F-80 Raptor blev designet i 22'erne, anses den i dag for at være det mest effektive fly med overlegenhed.

Det skal siges, at Raptor er alle superlativers fly. Det var således det første fly, der blev udpeget som tilhørende den berømte, og til tider kontroversielle, 5. generation af kampfly, der som sådan skabte specifikationerne for, hvad et fly skulle integrere for at tilhøre det, såsom stealth. , datafusion, supermanøvredygtighed eller endda superkrydstogt.

F-22 er således en multi-aspect stealth, der stadig er uovertruffen den dag i dag, selv af F-35, som kun tilbyder stor stealth i front- og bagsektoren. Dens to våbenrum gør det muligt for den at opretholde optimal stealth i luft-luft-missioner med 6 AMRAAM'er og 2 Sidewinders klar til at skyde.

Det var desuden det første jagerfly med reel datafusion, dog betydeligt mindre end Lightning II. Den var også den første, der blev udstyret med en aktiv AESA-antenneradar, An/APG-77, som forbliver et benchmark inden for luft-til-luft-detektion, der er i stand til at detektere og spore et mål på næsten 600 km afstand.

Dens to Pratt&Whitney F-119 turbojetfly leverer hver et tørtryk på 12 tons, hvilket gør det muligt for den at nå supercruise, det vil sige at understøtte et supersonisk niveauregime, uden efterbrænder. Dette øger motorkraften til næsten 16 tons, hvilket giver jageren et kraft-til-vægt-forhold på mere end 1 i kampkonfiguration.

F-22 Rapotr luftbase i Myanmar
F-22 Raptor var designet til det europæiske teater, hvortil en kampradius på 1000 km var tilstrækkelig.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta defense 114 jagerfly | Forsvarsnyheder | Konstruktion af militærfly

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

6 Kommentarer

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler