Hvordan kan FCAS-programmet appellere til Sverige?

Sverige er i dag genstand for alle ønsker fra de to europæiske programmer for den nye generation af kampfly, FCAS og GCAP. Men langt fra at være let forført, har Stockholm betroet Saab at udføre en undersøgelse, som skulle sætte den i stand til at mægle mellem disse to programmer, eller endda til fordel for autonom udvikling, som det var tilfældet for JAS 39 Gripen.

Det er klart, at de svenske myndigheder giver sig tid til at reflektere for bedst muligt at bevare sine industrielle færdigheder og defensive kapaciteter i denne sag.

Hvordan kunne FCAS-programmet under disse forhold forudse disse svenske forventninger for at sikre Stockholms og Saabs deltagelse i dette strategiske europæiske program?

Stockholm overlader Saab til forundersøgelsen af ​​dets fremtidige kampfly

Den svenske flyproducent Saab blev den 22. marts underrettet af Swedish Defence Equipment Administration, eller FMV, om en kontrakt vedr. den foreløbige og konceptuelle undersøgelse af det fremtidige Flygvapnet luftkampsystem, det svenske luftvåben.

JAS 39 Gripen
Selvom dens turbojet er amerikansk, forbliver JAS 39 Gripen et fly, hvis DNA er svensk.

Denne undersøgelse, som er planlagt til at vare frem til 2025, vil blive udført i tæt koordinering med FMV, det svenske luftvåben, Forsvarets Forskningsagentur samt andre industrielle partnere.

Det bør give Stockholm en klar vision om de teknologiske, operationelle og budgetmæssige spørgsmål, alle dem, der er knyttet til design af et luftkampsystem, der er beregnet til at være effektivt i de kommende årtier, herunder designet af flyet, droner, kamp systemer og hele systemet af systemer.

Sverige ønsker at bevare sine evner til at designe kampfly

Grundlæggende ønsker de svenske myndigheder, som ved, at de bliver bejlet til af både FCAS-programmet (Tyskland, Spanien, Frankrig og Belgien) og GCAP-programmet (Italien, Japan og Storbritannien), at have en tværgående og objektiv vision. , for samtidig at opfylde sine fremtidige behov og understøtte sine industrielle færdigheder.

Det er rigtigt, at Sverige på dette område, som for ubåde, har en unik status på verdensmarkedet. Med kun 10,5 millioner indbyggere og et BNP på mindre end 650 milliarder euro er det langtfra det mindste land med erfaringen, ellers meget succesfuld, med design af moderne jagerfly, med Gripen-familien.

Saab Gripen fabrik
Sverige har til hensigt at bevare sin forsvarsluftfartsindustris færdigheder og knowhow.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta defense 114 jagerfly | Forsvarsnyheder | Konstruktion af militærfly

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

1 KOMMENTAR

  1. En meget god idé er muligheden for at udvikle et enklere, billigere, enmotoret fly, som vil give både Sverige og Frankrig mulighed for at beholde alle de hårdt tjente færdigheder inden for kampflyvning.
    Lad os håbe, at de politiske personer, der læser disse fascinerende artikler, ved, hvordan de skal promovere dem!

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler