Pentagons budget for 2025 forudser en kommende stigning i spændingerne i Stillehavet

Udarbejdelsen af ​​Pentagons 2025-budget er som hvert år en fremragende kilde til debat og presseartikler. Og med god grund! Dette er bygget i 4 på hinanden følgende etaper, alle mere eller mindre offentlige, der strækker sig over flere måneder.

For det første udarbejder de væbnede styrker og Pentagon et prognosebudget, indrammet af den udøvende magts budgetmål. Derefter mægler og validerer den udøvende magt dette budget, som derefter overføres til Kongressen. Sidstnævnte skal så punkt for punkt validere det og ofte ændre det.

Når først hovedbudgettet er blevet valideret af Kongressen, siges der dog ikke masse. Ja, så kommer listerne over ufinansierede anmodninger fra hærene. Det er programmer, der ikke er integreret i de udøvende beslutninger, men vurderes som kritiske af Forsvaret.

Denne øvelse giver især de væbnede styrker mulighed for at inddrive yderligere kreditter, tildelt af Kongressen, til at finansiere deres programmer, men giver også producenterne mulighed for at lægge pres på sig selv for at få yderligere ordrer. Boeing formåede på denne måde at bevare sin Saint-Louis-produktionslinje frem til 2028, selvom den amerikanske flåde i flere år havde ønsket at stoppe ordrer på flyene.

Et tilsyneladende klassisk 2025 Pentagon-budget, men meget anderledes ufinansierede programmer

Udarbejdelsen af ​​2025-budgettet har ikke været særlig spektakulær indtil nu. Budgettet vil helt sikkert forblive meget højt, 850 milliarder dollars, mere end Polens eller Sveriges BNP. Det medførte naturligvis nogle overraskelser, såsom ordren på en enkelt Virginia-klasse ubåd eller faldet i F-35 ordrer.

Pentagon Congressional 2025-budget
I USA er det Kongressen, ikke den udøvende magt, der har det sidste ord om Pentagons budget.

Det er dog ikke her, vi skal lede efter en udvikling i Pentagon og de væbnede styrkers stilling i de kommende år, men i listen over ufinansierede programmer. Langt fra, som det er sædvanligt, at bede om kreditter til mere vigtigt udstyr, kampfly, destroyere, pansrede køretøjer og missiler, vedrører hovedparten af ​​disse anmodninger i år at styrke de amerikanske hæres kampmodstandsdygtighed.

Det amerikanske luftvåben anmoder således om yderligere 3,5 milliarder dollars for at fylde op på reservedele, samt hærde og udvide infrastrukturen, især i Stillehavet, samt til at finansiere yderligere manøvrer i samme teater.

Den amerikanske flåde inkluderede heller ikke yderligere skibe eller fly på denne liste. Den anmoder dog om yderligere 2,2 milliarder dollars for at hjælpe med at transformere amerikanske skibsværfter, samt for at styrke og hærde infrastrukturen på Guam-basen.

Den amerikanske hær har fremsat anmodninger begrænset til anti-drone-forsvar, mens marinekorpset på sin side kræver yderligere 2,4 milliarder dollars, meget mere konventionelt, til køb af CH-53'er eller forsvarskøretøjer. bekæmp amfibie ACV-30, selv om hovedparten af ​​dens anmodninger vedrører opførelsen af ​​yderligere infrastruktur, især i Stillehavet.

guam flådebase
Forsvaret af Guams flådebase har i flere år været genstand for stigende investeringer fra såvel den amerikanske flåde som fra det amerikanske marinekorps.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 USA | Forsvarsnyheder | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

  1. Fremragende analyse efter min mening. Fredssituationen i næsten 80 år i Europa har sat sindene i søvn hos politikere og især hos befolkningen. Forsvarsbudgetter har været tilpasningsvariablen for regeringer siden sovjetblokkens fald. Desuden, med effektiv russisk propaganda eller desinformation, vil fremkomsten af ​​højreekstremistiske partier, der er underlagt Moskva, europæiske lande (EU-NATO-neutral) få en uhøflig opvågning. Og når jeg læser kommentarerne til presseartikler på forskellige websteder, er jeg overrasket over antallet af mennesker, der støtter Kremls holdninger.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler