6 Rafale yderligere for Grækenland og Mirage 2000-5 for Ukraine?

I et videointerview givet til Kathimerinis forsvarswebsted gav den græske forsvarsminister Nikos Dendias detaljer om bestræbelserne på at strømline og modernisere den hellenske luftvåbens jagerflåde.

Den græske kampflåde vil gå fra syv modeller af kampfly i dag til kun tre, F-16V, F-35A og Rafale, når nået det næste årti.

Ud over anskaffelsen af ​​F-35A, når Block IV-standarden er nået, oplyste ministeren også, at Athen havde til hensigt i de kommende år at erhverve 6 Rafale yderligere aktiver fra Frankrig, for at øge sin flåde til 30 fly, men også for at sælge, på brugtmarkedet, sin F-16 C/D Block 30, og især dens meget effektive Mirage 2000-5, hvilket umiddelbart vækker øret for ukrainerne og deres allierede.

Det presserende behov for at rationalisere den græske jagerflåde

Det hellenske luftvåbens jagerflåde består i dag af ikke mindre end 7 forskellige modeller, til 230 fly: F-4S Phantom 2, F-16 Block 30, F-16 Block 50, F-16 Block 52, F-16 Block 70, Mirage 2000-5 og Rafale.

Græsk Mirage 2000
De græske luftvåben var de eneste i Europa, der valgte Mirage 2000 fra Dassault Aviation

Dette kludetæppe af jagerfly skaber mange gåder, lige fra at anskaffe de væsentlige reservedele og ammunition til hver af dem, til at træne og træne besætningerne og vedligeholdelsespersonalet til hvert fly.

Til sammenligning stiller de franske luftstyrker, Armée de l'Air og Aéronavale, lige så mange jagerfly, men af ​​kun 3 modeller: Mirage 2000D, Mirage 2000-5F og Rafale B/C/M. I sidste ende vil de operere 225 Rafale, i begyndelsen af ​​det næste årti.

Denne rationalisering, gjort mulig takket være den absolutte alsidighed af Rafale, gjorde det muligt at udskifte syv modeller (Mirage 2000C/D/N, Jaguar, Mirage F1CR, Super Étendard og F-8 Crusader), og dermed betydeligt forenkle håndteringen af ​​reservedele, vedligeholdelse og uddannelse af vedligeholdelsespersonale .

F-16V, F-35A og Rafale yderligere i de kommende år

Det hellenske luftvåben har også til formål at rationalisere sin jagerflåde fra syv modeller, der i øjeblikket er i drift til kun 3: F-16V, F-35A og Rafale.

Konverteringen af ​​84 af de 90 Hellenic F-16 Block 52+ bestilt i 2009 til Block 70 Viper-standarden begyndte i 2019, og det første fly bragt til denne standard af den lokale flyproducent HAI var leveret til Hellenic Air Forces i januar 2021.

F-35A
Grækenland vil vente, indtil F-35 når blok IV med at afgive en ordre, for at undgå sine "børnproblemer"

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Militære alliancer | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

5 Kommentarer

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler