Kan de franske hære undgå frivillig værnepligt?

Efterhånden som internationale spændinger fortsætter med at vokse, står de franske hære over for stigende vanskeligheder blot for at fastholde deres antal, konfronteret med faldet i antallet af kandidater og stigningen i ikke-fornyelse af militærkontrakter.

Hvis palliative foranstaltninger er blevet annonceret som en del af LPM 2024-2030, er der ingen garanti for, at de vil være i stand til at vende denne tendens, samtidig med at hærene har mere end nogensinde brug for at genvinde massen.

En ny værnepligtsmodel, udvalgt værnepligt, implementeret i de skandinaviske lande i flere år, kunne give en effektiv, anvendelig og progressiv løsning på disse menneskelige ressourcer.

Behovet for masse bliver kritisk for de franske hære i lyset af trusler

« Krigen i Ukraine åbner en ny form for kold krig". Det er i disse vendinger, at Sébastien Lecornu, ministeren for de væbnede styrker, indledte pressekonferencen den 26. marts for at gøre status over indsatsen og forventningerne fra hans ministerium, den franske væbnede styrker og de nationale forsvarsindustrier. af udviklende trusler i Ukraine, Det Røde Hav og andre steder.

franske hære i Mali
De franske hære blev omdannet i slutningen af ​​90'erne til at have en betydelig styrkeprojektionskapacitet, der alene baserede nationens sikkerhed på dens afskrækkelse.

Denne tilbagevenden, nu accepteret, til en form for kold krig, vil nødvendigvis påvirke selve modellen for de franske hære, bygget siden slutningen af ​​1990'erne på en ditykon bestående af afskrækkelse på den ene side og en krop, der kan projiceres ekspeditionær, reaktiv, men begrænset i masse på den anden side.

Denne model er ikke, som ofte nævnt, den eneste konsekvens af budgetmæssige restriktioner knyttet til fordelene ved fred efter den kolde krig. Hvis det opfattede sammenbrud af den russiske trussel åbenbart havde en afgørende vægt i dette spørgsmål, spillede de vanskeligheder, som de franske hære stødte på med at indsætte en homogen og effektiv styrke i Saudi-Arabien, over for Irak, forud for Operation Desert Storm, mindst lige så meget.

Frankrig var der og påpegede begrænsningerne for sine værnepligtshære, designet til at imødegå den sovjetiske trussel, men strukturelt uegnede til at fremskrive magt i volumen, selv om antallet af aktive soldater dengang var 50 % højere i dag.

Ved at professionalisere har de franske hære derfor opnået fleksibilitet og lydhørhed. Men samtidig har de mistet betydelig masse, til det punkt, at de i dag ikke længere er i stand til at tillade statsoverhovedet at " vælg dine krige, og vind dem", ifølge Charles de Gaulles maksime uden at integrere sig i en enorm koalition.

Denne tilbagevenden til den kolde krig, annonceret af Sébastien Lecornu, vil derfor, som en nødvendig følge, have en revision af modellen og formatet for de franske hære i de kommende år for at genvinde denne konventionelle troværdighed, der er afgørende for dens afskrækkelse.

Udfordringen med menneskelige ressourcer, der hæmmer de franske hære

Hvis observationen er forholdsvis triviel at foretage, viser det sig på den anden side at være meget kompliceret at reagere på den. Ud over budgetspørgsmålene, som er afgørende, men som behandles andre steder i andre artikler, er den nuværende model for hærene faktisk ikke tilpasset til en betydelig massegevinst.

Maistrance parader
De væbnede styrker kæmper i stigende grad med at rekruttere kvalificeret personale, der lever op til deres forventninger

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Forsvarspolitik | Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

  1. Adopter modellen fra det schweiziske forbund eller en tilpasning, der gør det muligt at kompensere for vores rekrutteringsfejl. Revurder dette meget specielle erhverv, reducer antallet af "generaler" og revaluer interne forfremmelser og træning frem for papirtigre, der kommer ud af skoler uden erfaring som medaljetagere.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler