Den amerikanske hær lyder dødsstødet for bugseret artilleri

"Vi har været vidne til enden på effektiviteten af ​​bugseret artilleri." Det er de ord, som general James Rainey, leder af US Army Futures Command, talte ved Global Force-symposiet for Association of the US Army.

Ifølge den amerikanske general er den amerikanske hær på trods af den nyligt annoncerede opgivelse af superkanonen fra programmet Extended Range Cannon Artillery (ERCA) ved at forberede sig på store transformationer med hensyn til artilleri, men vender sig nu væk fra det bugserede artilleri, vurderet, ikke uden objektiv grund, for sårbar.

Krigen i Ukraine har sat artilleriet tilbage i centrum for luft-landkamp

Som det var tilfældet med kampvogne og mekaniseret infanteri, er artilleri blevet forsømt af mange hære, især i Vesten, i løbet af de sidste 30 år. Således bruger størstedelen af ​​NATO-hærene, inklusive den amerikanske hær, stadig i dag artillerisystemer designet under den kolde krig, såsom den amerikanske M109, den britiske AS 90 eller 2S3 og den sovjetiske 2S19 i Østeuropa.

2S39 Koalitsiya-SV
Den amerikanske hær skal reagere på ibrugtagningen af ​​nye artillerisystemer, såsom den kinesiske PCl-181 eller 2S35 Koalitsiya-SV, med højere ydeevne end dens M109.

Engageret i asymmetriske teatre, der stod over for modstandere med lidt artilleri og ingen luftfart, udviklede disse hære sig fra ildstøtte leveret af artilleri til den, der blev leveret af luftfart eller helikopterkamp. Selv i relativt intense teatre, såsom Irak eller Syrien, er vestlig luftherredømme, ligesom Ruslands i Syrien, aldrig blevet sat i tvivl.

Krigen i Ukraine har dybt forstyrret disse paradigmer. Selvom det har et meget mindre luftvåben, har Kiev faktisk formået i mere end to år at indeholde russisk luftmagt og dets tusinde kamp- og angrebsfly ved hjælp af et tæt og effektivt luftforsvarsnetværk.

Det var i øvrigt det samme med de ukrainske luftstyrker af det russiske DCA. Begge luftstyrker blev tvunget til at operere i en afstand fra indsatslinjen, hvad enten det var kampfly eller angrebshelikoptere, hvilket gjorde tæt luftstøtte meget vanskeligere.

Denne funktion faldt fuldt ud til artilleriet, som det i øvrigt krævedes af den sovjetiske doktrin. Det blev meget hurtigt omdrejningspunktet for magtbalancen i krigen i Ukraine, med antallet af tilgængelige rør som målestok, samt lagrene af 152 og 155 mm granater.

Slæbt artilleri for sårbart over for modbatteri og droner

Hvis artilleriet har genvundet sin afgørende rolle på slagmarken i Ukraine, har det også betalt en høj pris for dets intensive brug gennem de seneste to år. Således ifølge Oryx hjemmeside, 350 trukne artillerisystemer, 700 selvkørende systemer og mere end 360 russiske multiraketaffygere er blevet ødelagt, beskadiget eller forladt siden februar 2022, dvs. halvdelen af ​​den teoretiske beholdning af Moskvas hære, ved starten af ​​konflikten.

M777 bugseret artilleri
Mere økonomisk, bugseret artilleri er også meget mere sårbart. I Ukraine er næsten halvdelen af ​​de 186 M777'er leveret af USA allerede blevet ødelagt eller beskadiget.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Artilleri | Forsvarsanalyse | Russisk-ukrainsk konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler