Rafale mod atomubåd: i Brasilien forbinder E. Macron de to emner

I september 2009, under et officielt besøg i Brasilien, annoncerede den franske præsident Nicolas Sarkozy ordren på 36 krigere Rafale for landets luftstyrker, hvilket fremkaldte præsident Lulas forbløffelse og derefter raseri. Selv om der var diskussioner i gang om dette emne, var ordren stadig langt fra sikret for det nye Dassault Aviation jagerfly.

Langt fra at tvinge brasilianernes hånd, fordømte denne manøvre chancerne for Rafale i Brasilien. Tre år senere meddelte Brasília, at man henvendte sig til den nye JAS 39 Gripen E/F fra det svenske Saab for at modernisere sine luftstyrker med en første ordre på 36 fly, med lokal produktion og betydelige teknologioverførsler.

Siden da er chancerne for at se Rafale fløj under en brasiliansk kokarde, virkede vrøvl. Men under sit officielle besøg i Brasília i denne uge henviste præsident Macron endnu en gang til muligt fransk-brasiliansk samarbejde omkring flagskibet inden for fransk luftfart.

Og med god grund, i en anden sag, ville konstruktionen af ​​sin første atomangrebsubåd, Brasilien befinde sig i et teknologisk dødvande, som ville kræve hjælp fra Frankrig, hvilket ville sætte Paris i en privilegeret position, for at forsøge en ny forhandling om fransk fighter.

Den brasilianske atomangrebsubåd, Alvaro Alberto, i et dødvande?

Brasília påtog sig faktisk at designe og bygge dens første atomangrebsubåd, Alvaro Alberto. For at gøre dette henvendte Brasilien sig til fransk knowhow og bestilte fire konventionelle ubåde af Scorpène-typen til lejligheden.

ubåd Tonelero Brasilien
Den franske præsident deltog i indvielsen af ​​Tonelero, den tredje ubåd af Scorpene-typen bygget i Brasilien med hjælp fra Naval Group.

Det var også for at deltage i indvielsen af ​​den fjerde enhed i denne klasse, Tonelero-ubåden, at præsident Macron tog til Brasilien i denne uge, hvilket også gav ham mulighed for at møde præsident Lula.

Men Emmanuel Macrons besøg ser ikke ud til at have været begrænset til protokol og diplomatiske overvejelser. Den franske præsident erklærede faktisk ved denne lejlighed, at Frankrig ville være "ved siden af" Brasilien i konstruktionen af ​​dets ubåde, mens præsident Lula flere gange har henvist til de seneste uger med behov for støtte fra Brasilien vedr. knowhow om den nukleare del, af dens ubåd.

For hvis Frankrig og Naval Group allerede er fuldt engagerede i konstruktionen af ​​Alvaro Alberto, som begyndte i oktober sidste år, har de indtil nu måttet begrænse sig til design og assistance til konstruktion lokalt, af selve ubåden. Det nukleare kedelrum skulle designes af brasilianske ingeniører og industri.

Støtte fra Frankrig åbnet af det amerikanske og britiske AUKUS-initiativ

Denne division reagerede, når den blev forhandlet, på stiltiende internationale regler vedrørende nuklear ubådsteknologi. Faktisk havde ingen af ​​de fem lande, der mestrer denne avancerede teknologi, de permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd, indtil nu indvilliget i at sælge atomdrevne ubåde og endnu mindre at overføre de nødvendige teknologier til et andet land, selv hvis Sovjetunionen, derefter Rusland efter det, havde indvilliget i at leje en SSGN til Indien i ti år.

AUKUS SSN
SSN AUKUS-programmet, der samler USA, Storbritannien og Australien, knuste den stiltiende aftale om forbuddet mod eksport af atomdrevet ubådsteknologi, som var en reference mellem de 5 permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Aviation de chasse | Analyses Défense | Brésil

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

7 Kommentarer

 1. God morgen. Våbenindustrien er ikke en verden af ​​omsorgsbjørne, men der kan være et fransk-svensk samarbejde at udnytte for definitivt at forbinde Sverige med FCAS-programmet. Denne gang kan det være op til Frankrig at demonstrere sin loyalitet i opbygningen af ​​et samordnet europæisk BITD...

 2. Tillad mig min forbløffelse efter denne artikel, for 3 dage siden skrev du en artikel om muligheden for at forføre Sverige til at tilslutte sig FCAS, og i dag forsøger en af ​​bidragyderne at udelukke dem fra deres hovedmarked. Det vil ikke hjælpe...

  • Disse er to separate filer. Tro ikke på, at Dassault eller Emmanuel Macron vil sidde på €7 eller €8 milliarder for 36 Rafale, for at bevare Saab og dets gode forhold til Stockholm. Da Stockholm ikke tøver med at forsøge at torpedere salget af de fire franske ubåde til Holland, to timer efter den officielle meddelelse om Haags valg.

 3. Jeg hører det godt. Forretning er forretning. Store politiske ambitioner støder ofte på virksomhedernes meget rationelle strategier. Og når politikere spiller på muligheder efter aftale med disse virksomheder, får vi noget skizofrene taler. Kort.

  • Som nævnt ovenfor skal vi også huske på svenskeren Kockums og hans makker Damens holdning vedrørende Naval Groups sejr i Holland. Når der er milliarder og atter tusinder af arbejdspladser på spil i flere år, er der ikke længere en partner, der kan holde sammen, på den ene eller den anden side. Det er spillet...

 4. Vi vidste, at siden Aukus befandt Navalgroup sig med en pæn tilgængelighed af arsenaler til SSN efter fremstillingen af ​​vores (som også foregår i slowmotion).
  Dette er en glimrende mulighed for at kaste en sten i dammen.

  Især da vores SSN har en KÆMPE fordel i forhold til konkurrenterne: den opererer på beriget uran på civilt og ikke militært niveau. Det er en detalje, der ændrer alt.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler