Med en gennemsnitlig forsinkelse på 2 år bliver den amerikanske flådeindustri det svage punkt for den amerikanske flåde

- Annonce -

Efter to årtiers visuel navigation i en tyk tåge, antager planlægningen af ​​den amerikanske flådeindustri strategiske aspekter for den amerikanske flåde, især i den standoff, som er ved at opstå med en kinesisk flåde i fuld ekspansion og i fuld transformation.

Den amerikanske flådeindustri er selvfølgelig kernen i denne bestræbelse, mens Pentagon forventer, at den vil fremskynde leveringsraterne for visse nøgleskibe, såsom Arleigh Burke destroyerne, atomubådene fra angrebet Virginia og Constellation fregatterne.

Det kæmper dog allerede i dag med at overholde leveringsplanerne. For at forstå disse spørgsmål meddelte sekretæren for flåden, Carlos des Toro, i midten af ​​januar, at han havde beordret skrive en sammenfattende rapport, om de problemer og vanskeligheder, som amerikanske flådeindustriprogrammer støder på, og gav en deadline på 45 dage til at skrive den.

- Annonce -

Det er denne rapport, som i begyndelsen af ​​ugen blev præsenteret for søværnets sekretær, og delvist offentliggjort. Det mindste vi kan sige er, at det ikke indbyder til sindsro i den nuværende internationale kontekst.

Store forsinkelser påvirker store amerikanske flådeprogrammer

Faktisk, hvis visse programmer, nemlig Arleigh Burke-klassens destroyere, de store amfibieskibe i Amerika og San Antonio-klassen og genopfyldningstankskibene forbliver "på hold", mange andre viser meget betydelige forsinkelser, for meget, lad os sige meget.

Konstellationsklasse
Fregatterne i Constellation-klassen skulle hjælpe med at styrke den amerikanske flådes eskorteevner, især inden for anti-ubådskrigsførelse.

Dette er tilfældet med tranch IV og V af de åh-så følsomme Virginia-klasse atomangrebsubåde, især overvåget med SSN AUKUS-programmet, som sørger for salg af 3 til 5 af dem til Australien i de kommende år. Block IV-skibene er 36 måneder efter tidsplanen, mens Block Vs allerede er 24 måneder bagefter den amerikanske flådes tidsplan.

- Annonce -

De nye Columbia-klasse nukleare ballistiske missil-ubåde, som skal erstatte de 12 Ohio-klasse SSBN'er, lider også af betydelige forsinkelser på 12 til 16 måneder på trods af dette programs yderst strategiske karakter.

Det tredje nukleare hangarskib af Gerald Ford-klassen, USS Enterprise, er også langt bagud med 18 til 26 måneder ifølge rapporten, mens det i 2029 skal erstatte USS Carl Vinson, som så vil have den kanoniske alder af 47 års tjeneste.

Endelig er Constellation-klassen af ​​fregatter, der skal spille en central rolle i moderniseringen af ​​den amerikanske overfladeflåde, især inden for antiubådskrigsførelse, betydelige 36 måneder bagud.

- Annonce -

En sjælden sammenfattende rapport i USA bestilt af marineminister Carlos del Toro.

Den amerikanske flåderapport kommer som et chok for mange amerikanske spillere på dette felt. Faktisk, hvis forsinkelserne af disse programmer blev nævnt tidligere, især under udarbejdelsen af ​​det årlige budget for den amerikanske flåde, præsenterer det en bekymret, til tider lidet flatterende overordnet vision om, hvad der imidlertid udgør en af ​​den amerikanske forsvarsindustris store stolthed .

SECNAV Carlos del Toro.
Rapporten bestilt af flådeminister Carlos del Toro vil helt sikkert være et værdifuldt forhandlingsværktøj med den amerikanske kongres.

LOGO metaforsvar 70 Militære flådekonstruktioner | Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler