De danske hære i oprør!

Intet går godt for de danske hære. Selvom de kun havde et relativt lille budget, hvor København i 2024 kun afsatte 1,5 % af sit BNP til forsvarsindsatsen, blev de danske hære indtil nu betragtet som effektive og professionelle, i hvert fald inden for NATO.

I modsætning til visse andre europæiske lande havde de faktisk tidligere demonstreret kvaliteter under fælles operationer. Desuden, hvis de er kompakte i forhold til format, havde de udstyr, der skulle være effektivt og velholdt.

Endelig havde Københavns frivillige holdning i sin støtte til Ukraine siden konfliktens start været et eksempel på dette område. Især danske F-16 vil være de første til at slutte sig til de ukrainske luftstyrker, mens landet ikke tøvede med at overføre sine 19 Caesar 8×8 artillerisystemer til Kiev for at reagere på den operationelle nødsituation.

Dette billede af de danske hæres præstationer og pålidelighed bliver gradvist knust, da de samtidig står over for adskillige operationelle og politiske hændelser, lige så bekymrende som de har potentialet til dybt at destabilisere denne nøgleallierede for det skandinaviske teater i NATO.

De serielle fejl i bevæbningen af ​​fregatten Iver Huitfeldt i Det Røde Hav

Den første alarm kom for et par dage siden, da fregatten Iver Huitfeldts hastige tilbagevenden til Danmark, indsat i lidt over en måned i Det Røde Hav og Adenbugten, for at eskortere civile kommercielle skibe mod Houthi-missiler og droner.

Den danske fregat Iver Huitfeldt
I Det Røde Hav oplevede luftværnsfregatten Iver Huitfeldt i hurtig rækkefølge en fejl i sit ESSM-system og derefter sine 76 mm kanoner.

Selvom en veludstyret luftforsvarsfregat med 32 SM-2 missiler, 24 ESSM missiler og 2 76 mm kanoner, kom Iver Huitfeldt tæt på en katastrofe, da to af dens luftværnssystemer Nøgleluftvåben, ESSM missilet og 76 mm flådeartilleri stødte successivt på betydelige fejlfunktioner, mens fire Houthi-droner var på vej mod det.

Selvom det endelig lykkedes fregatten at ødelægge de fire antiskibsdroner, fik dens problemer det danske admiralitet til at beordre dens tilbagevenden til Danmark, især da besætningen ikke var i stand til at løse dem til søs.

Det er klart, at affæren skabte en del larm i landet, især da det hurtigt viste sig, at nogle af problemerne havde været kendt, men bevidst ignoreret i lang tid, og at andre var konsekvensen af, hvad der så ud til at være hastigt udført. procedurer for at overføre udstyr fra Niels Juel-klassens fregatter, som gik forud for dem.

En ny katastrofe blev snævert undgået ombord på fregatten Niels Juel med et Harpoon-missil

Hvis episoden af ​​Iver Huitfeldt i Det Røde Hav ikke var nok, en anden alvorlig hændelse fandt sted den 3. april ombord på fregatten Niels Juel, den tredje og sidste enhed af Iver Huitfeldt-klassen, opkaldt efter den forrige klasse, nævnt i forrige afsnit (bare for at gøre det hele klart, slet ikke klart!).

Harpun missil
Verifikationsproceduren for en af ​​Harpoon-missilforstærkerne på den danske fregat Niels Juel forårsagede en større hændelse i havnen i Korsør.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Forsvarspolitik | Forsvarsnyheder | Militære alliancer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler