Ukrainske droner angriber luftbasen i Rusland på trods af USA's forbud

Et stort angreb, udført af ukrainske droner, blev angiveligt udført natten mellem den 4. og 5. april 2024 mod den russiske luftbase i Morozovsk, i den nordøstlige del af Rostov Oblast.

Ifølge den ukrainske presse blev flere Su-34 bombefly ødelagt eller beskadiget, mens omkring tyve russiske soldater blev såret eller dræbt af dette angreb.

Den russiske presse annoncerede på sin side aflytning af et stort antal ukrainske droner i denne region i aftes uden at rapportere dette angreb, som også blev diskuteret bredt i landets militærbloggeres sfære.

Dette angreb kom tre dage efter, at den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken modsatte sig, at ukrainske angreb blev udført på russisk jord, især mod landets energianlæg.

Massivt ukrainsk droneangreb på den russiske luftbase Morozovsk nær Rostov-ved-Don

De ukrainske hære udførte natten mellem den 4. og 5. april 2024 et massivt droneangreb mod Morozovsk militærflyveplads, i den nordøstlige del af Rostov Oblast, og 200 km fra grænsen til Ukraine.

Videoer udgivet på russiske sociale netværk Vk og Telegram, attesterer dette engagement, der viser intens luftværnsaktivitet fra det russiske DCA, men også eksplosioner på jorden efterfulgt af sekundære eksplosioner, som ville have tendens til at bekræfte, at militære mål faktisk var nået.

Morozovsk flyveplads er vært for det 559. Guards bombardementregiment, der tilhører First Guards Mixed Air Division. Den består af Su-24, Su-24M og især Su-34 jagerbombefly, som i dag implementerer FAB-500/1000/1500 og 3000 glidestyrede bomber, som udgør betydelige problemer for de ukrainske styrker. Su-27 eskortefly blev angiveligt også indsat på denne luftbase.

Kommunikékrig om virkningerne af dette angreb

Ifølge den ukrainske presse ville dette angreb have gjort det muligt ødelægge og beskadige 6 til 8 jagerbomber, og dræbte eller sårede 20 til 40 russiske soldater. Det er selvfølgelig meget vanskeligt at bekræfte eller afkræfte disse tal, selvom de offentliggjorte videoer af forlovelsen viser, at mål, der indeholder brændstof eller ammunition, faktisk ville være blevet nået af ukrainske droner.

Ud over de militære mål ser det ud til, at energiinfrastrukturen i og omkring luftbasen også har været målrettet, hvor den ukrainske presse rapporterer om strømafbrydelser i hele distriktet. Russisk regional guvernør, Vasily Golubev, genkender omkring fyrre strejker i aftes.

Su-34
Morozoksk luftbase er vært for Su-34'ere fra 559. Guards Bomber Regiment

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Russisk-ukrainsk konflikt | Forsvarsnyheder | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

 1. Strategiske uoverensstemmelser præger denne konflikt: Rusland angriber Ukraine, et uafhængigt land, men USA tillader det ikke – af hvilken grund? – sidstnævnte til at udføre strejker på russisk territorium og derfor begrænse det til en defensiv position, hvor Ukraine kun kan komme ud slået i betragtning af forskellen i militære, økonomiske og demografiske midler mellem de to krigsførende. Men USA støtter Ukraine! Er det en jock?
  Når vi ser den stivnakkede WASP fra Bilken, der går ind for ukrainsk sejr og samtidig forbyder enhver offensiv handling mod Rusland, forstår vi, at økonomien (i USA) har forrang over alt andet. Alligevel bør olieprisen ikke stige! Lad os stadig være seriøse! Pragmatismen skal have grænser: at man ikke ønsker at gribe ind i en konflikt, det er forståeligt, det kaldes neutralitet, men at levere militært udstyr til en nation, mens man kræver, at den begrænser dets brug til defensive handlinger, det er det reneste intellektuelle bedrageri.
  Desuden er dette ikke overraskende fra USA's side, som ikke tøvede i 45, efter at have sat luft i vejret mod nazisterne, for at genvinde de nævnte nazister og ikke mindst blandt krigsforbryderne, Von Braun, Speer, Schellenberg m.fl. , til deres fordel. Amerika først!
  Hvad angår den franske forberedelse af "betydelige udsendelser for at kontrollere den russiske trussel", vores gode "leder" (husk: "Jeg er din leder": han har ikke forstået, at vi er lederen, ikke fordi vi bekræfter det, men fordi det er demonstreret !) og hans højtstående stedfortrædere er enten i gang med en rusoperation, eller de tager deres ønsker til realiteter. Under 1. Golfkrig oprettede Frankrig en styrke på 13 mand ved at skrabe bundlinjen, og jeg kan ikke se, hvordan det kunne klare sig bedre i øjeblikket med 000 mand (10 under OL) permanent udstationeret som en del af Sentinel. Hvis det nu er at udsende 000 biffe bataljoner med en eskadron af Cæsar, er det medievalgte holdninger! Det er ikke det, russerne vil blive imponeret over, selvom det ikke vil gøre deres liv lettere! Især da vores europæiske "allierede" (undtagen måske polakkerne?) ikke vil følge os, og USA og NATO slet ikke vil føle sig bekymrede efter hr. Macrons afklaring, idet de ignorerer den mulige støtte fra NATO i tilfælde af engagement. Og hvis det går galt, og USA griber politisk ind for at berolige tingene, vil det kun udsætte os endnu mere for deres "diktats" og svække det, der er tilbage af vores nationale uafhængighed.
  Ud over disse få væsentlige bemærkninger er din artikel som altid af høj kvalitet, hvilket viser en fremragende sans for analyse.

  • Flere ting at huske på om en mulig fransk udstationering i Ukraine.
   - Det er højst usandsynligt, at Frankrig går alene.
   - Det er lige så usandsynligt, at en udsendelse af franske soldater vil finde sted på fronten. Dette vil helt sikkert indebære støtte til visse funktioner inden for FAU eller endda, i værste fald, at sikre den hviderussiske grænse eller at beskytte Odessa/Lviv/Kiev, hvilket frigør betydelige yderligere kapaciteter til FAU.
   – hvis franske og europæiske styrker sættes ind på jorden, vil de også blive indsat i luften. Og ankomsten af ​​et potentielt 30/40 forbud Rafale/M2000/Typhoon/Gripen (selv om Storbritannien eller Holland greb ind, ingen chance for, at USA ville tillade brugen af ​​F-35'er og endda "NATO" F-16'er), på den ukrainske bagerste himmel, understøttet af MRTT'er og E -2/3, vil ændre en masse ting vedrørende sikring af ukrainsk dybde
   - Endelig, lad os ikke glemme, at de ukrainske hære stadig er der...
   Så det er faktisk ikke de få dusin franske Leclercs og VBCI'ere, der muligvis kunne vende magtbalancen. Der er dog ingen tvivl om, at en fransk udsendelse, hvis den skulle gribe ind, ville ændre dynamikken i konflikten væsentligt.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler