Drone jamming-enheder på russiske T-90M, T-73B3 og T-80BVM i Ukraine?

Dronejamming er i Ukraine blevet både et taktisk og strategisk spørgsmål. Blandt de mange teknologier, der har demonstreret deres kampeffektivitet i Ukraine, er det utvivlsomt rekognoscerings- eller angrebsdroner, nogle gange kaldet lurende ammunition, som har forårsaget de mest markante omvæltninger i udførelsen af ​​militære operationer.

Ikke alene gjorde disse lette rekognosceringsdroner desopacificeret slagmarken, hvilket gjorde alle bedragerier og overraskelsesmanøvrer næsten ineffektive, men i form af lurende ammunition ramte de kraftigt pansrede køretøjer, artillerisystemer og infrastruktur i begge lejre.

I de seneste uger ser billeder fra Rusland ud til at vise, at dette problem tages alvorligt af landets militær og industrifolk. Disse viser faktisk jamming-systemer beregnet til at modvirke droner, monteret på de beskyttende bure i nye T-80BVM, T-72B3 og T-90M tanke.

Russiske og vestlige kampvognes sårbarhed til at angribe droner i Ukraine

Traditionelt var det accepteret, at kampvognen var kampvognens værste fjende. Imidlertid forventede mange, indtil for nylig, at effektiviteten af ​​moderne panserværnsmissiler ville betyde enden på kamptanken.

Russisk tankdroneangreb
Neutraliseringen af ​​droner er blevet et stort problem, både for de russiske og ukrainske hære, langs indsatslinjen.

Hvis panserværnsmissiler har vist deres kampeffektivitet i Ukraine, har de dog på ingen måde sat spørgsmålstegn ved behovet for kampvognen, som forbliver et unikt kompromis mellem beskyttelse, mobilitet og ildkraft, den eneste der er i stand til at give visse muligheder i en krig fastfrosset af artilleri og af luftmagt, der stort set var neutraliseret.

Mens truslen om missiler blev indrømmet af den russiske og ukrainske generalstab, havde hverken den ene eller den anden, og hverken de vestlige tilhængere i Kiev, forudset den afgørende rolle, som droner ville spille i denne konflikt, både med hensyn til rydning af slagmarken og deres brug til at udføre angreb uden for synsfeltet.

I dette område har russiske kampvogne, ligesom deres vestlige modstykker, vist betydelig sårbarhed over for angreb fra denne type drone, især fra den russiske Lancet, eller af den amerikanske Switchblade, der blev brugt af ukrainerne, hvilket ødelægger et stort antal kampvogne, som de fleste ofte var de endda uvidende om, at de var målrettet.

Beskyttelsesbure hurtigt installeret på russiske kampvogne

Et første svar på denne type trusler, såvel som på de amerikanske Javelin panserværnsmissiler, som også rammer det målrettede panser fra oven, blev leveret af russiske ingeniører, kun få uger efter konfliktens start.

Beskyttende bur T-80
Beskyttelsesburet dukkede op fra april 2022 på russiske kampvogne og har siden inspireret flere kæmpende hære, herunder de ukrainske og israelske hære.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 MBT kampvogne | Forsvarsnyheder | Russisk-ukrainsk konflikt

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Indtil Kun 21. maj !

Tilbuddet gælder fra 10. til 21. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler