CIWS RAM vil erstatte Phalanx ombord på US Navy destroyere

Vil udskiftningen af ​​Phalanxes på amerikanske destroyere med CIWS RAM eller SeaRam løse en del af ammunitionsforbrugsproblemerne for US Navy-eskorte, der står over for Houthi-droner? Er det muligt…

Ifølge oplysninger fra den amerikanske flåde har disse amerikanske destroyere, udstationeret i Det Røde Hav og Adenbugten, allerede skudt godt mere end hundrede SM-2 og SM-6 missiler, for at opsnappe angrebsdroner, antiskibskrydsermissiler og ballistiske missiler, afsendt af de yemenitiske Houthi-oprørere, mod disse skibe, eller dem, de beskytter.

De har dog kun brugt CIWS Phalanx én gang, mens der samtidig er flere vestlige fregatter udstyret med systemet. RIM-116 Rolling Airframe Missil eller RAM, viste systemets effektivitet.

CIWS Mk15 Phalanx, en søjle af tæt forsvar for amerikanske og vestlige overfladeskibe

Hvis Mk15 Phalanx, et automatisk nærforsvarssystem sammensat af en affyringsradar og en Gatling-pistol med 6 20 mm rør, siden den blev taget i brug i 1980, har haft et flatterende image, i den offentlige mening som i Hollywood, er det ikke mindre begrænset af visse begrænsninger.

Arleigh Burke destroyer
De fleste US Navy Class A destroyere Burke har 2 Phalanxes: en foran på skibet, under broen, og en på det agterste tag. Begge er synlige på dette billede.

Dens lave kaliber giver den således kun en relativt kort effektiv rækkevidde, på 1500 meter, mod mobile luftmål. Det kan derfor kun vise sig at være nyttigt som en sidste barriere for at beskytte selve skibet, hvis det faktisk er målrettet. Hvad den var designet til, faktisk.

Derudover giver dens skudhastighed på 3000 skud i minuttet og dets pegesystem kun en kampautonomi på 25 til 30 sekunder, eller 5 eller 6 skud, i bedste tilfælde. Endelig, hvis det kan genoprustes på havet, er det en lang og kompleks procedure, der potentielt afslører de hold, der er ansvarlige for denne mission, hvis skibet fortsætter kampen.

På trods af disse begrænsninger øgede Phalanx i virkeligheden den potentielle overlevelsesevne for den amerikanske flådes fregatter, destroyere og større overfladeenheder, amfibieskibe og hangarskibe under den kolde krig.

Dette skulle så gøre det muligt for skibene at have et endeligt forsvar, især mod de sovjetiske antiskibsmissiler, der blev sendt i massevis for at mætte de modstående forsvar, selvom de allerede havde brugt alle deres missiler til at opsnappe den maksimale trussel.

Systemet har også haft stor succes, og udstyret de fleste af den amerikanske flådes store skibe, såvel som mere end 75 klasser af overfladeskibe i omkring tyve verdensflåder.

Udskift Mk15 Phalanx fra de amerikanske Arleigh Burke destroyere med CIWS RAM eller SeaRAM systemer

På trods af denne ubestridelige succes har den amerikanske flåde netop annonceret, at den vil erstatte Phalanx-systemerne, som udstyrer Arleigh Burke-klassens destroyere, til i stedet at installere et RIM-116 RAM-system, eller dets mens det er mere begrænset, SeaRAM, som en del af programmet Destroyer Modernization 2.0 eller DDG 2.0.

CIWS RAM genindlæsning til søs
I modsætning til Mk41-siloerne kan Ram's Mk49-systemer genlades til søs, men proceduren er relativt besværlig og kompleks, som dette billede viser.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Forsvarsnyheder | Yemen konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler