MBDA forbereder Aster 15 EC, dobbelt så effektiv som Aster 15

Aster-missilfamilien vil snart udvide sig med ankomsten af ​​Aster 15 EC. Disse antiluftskytsmissiler kom i drift fra 2001 og udgjorde en sand kulturel revolution inden for luftforsvar. For første gang var vesterlændinge faktisk i stand til at stole på et ikke-amerikansk (eller sovjetisk) system for at sikre mellem- og langdistance luftforsvar af deres steder eller deres skibe.

Aster-området bestod af to missiler. Aster 30, udstyret med en langtrækkende booster, tillod missilet at nå en rækkevidde på mere end 120 km og en højde på 20 km.

Aster 15 var mere kompakt, 4,2 meter sammenlignet med 4,9 m, og lettere, 310 kg sammenlignet med 450. Selvom den bevarede Aster-familiens ekstreme manøvredygtighed, og en aktiv radarsøger med meget høj effektivitet, blev den kun givet for at have en rækkevidde større end 30 km, 45 km bliver dog ofte nævnt af fagpressen.

På det tidspunkt opnåede andre mellemdistancemissiler kun en lavere rækkevidde, 42 km for den russiske 9M37 Buk, 40 km for den amerikanske ESSM og 30 km for den norske NASAMS.

Siden da har disse systemer udviklet sig betydeligt, og alle når 50 km rækkevidde, inklusive ESSM, NASAMS og den tyske Iris-t SLM, nogle gange mere, 70 km for 9M37 missilet fra Buk-M3. Det var derfor nødvendigt for Aster 15 at udvikle sig, som Aster 30 gjorde med Blok 0, Blok 1 og Blok 1NT. Det er præcis, hvad MBDA nu er dedikeret til.

Aster-familiens fremragende opførsel over for Houthi-droner og missiler

Selvom det kom i drift i 2001, havde Aster-missilet aldrig haft kamperfaring, indtil engagementerne i Det Røde Hav begyndte i slutningen af ​​2023 mod Houthi-droner og antiskibsmissiler og i Ukraine mod missiler og droner.

ASter fregat Alsace
Den franske flådes fregatter i Languedoc og Alsace affyrede mere end 22 Aster 15 og 30 missiler i Det Røde Hav.

Det europæiske missil havde indtil da vist bemærkelsesværdige egenskaber, men under prøveskydninger og øvelser, herunder internationale, især vedrørende flådeversionerne ombord på fregatter og destroyere fra de franske, italienske og endda britiske flåder.

Men da Aster ikke var i stand til at stole på "Combat Proven"-mærket eller på den europæiske missilproducents forrang inden for langrækkende antiluftskytsmissiler, havde Aster meget svært ved at etablere sig i internationale konkurrencer, især mod American Patriot, SM-2 og ESSM.

Som sådan markerer den intensive brug af Aster-fregatter fra Royal Navy, National Navy og Marina Militare mod Houthi-droner og krydsermissiler, med en fremragende succesrate, et radikalt skift i missilets billede på den internationale scene .

Dette gælder især, da den franske fregat Alsace er blevet den første europæiske skib til at opsnappe ikke én, men tre ballistiske missiler anti-skibe, der driver Aster til samme niveau som den amerikanske Patriot PAC og SM-6.

Aster 15 EC missilet vil tage over fra Aster 15 i 2030

For at reagere på truslens og konkurrencens udvikling har MBDA derfor forpligtet sig til i 2023 at udvikle en ny version af Aster 15. Dette missil, der hedder Aster 15 EC, skal i drift i 2030, i første omgang ombord på det franske hangarskib Charles de Gaulles 4 SYLVER 43-systemer i anledning af den 3. og sidste større tekniske nedlukning af skibet, inden det indsættes på franske fregatter .

Aster 15 EC vil have en rækkevidde på mere end 60 km
Aster 15 EC vil ifølge MBDA have en rækkevidde på mere end 60 km, hvilket vil overgå væsentligt ESSM, NASAMS og IRIS-T SLM.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Luftværnsforsvar | Forsvarsnyheder | Russisk-ukrainsk konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

6 Kommentarer

  1. "Det kunne godt være, under disse forhold, at den fransk-italienske (og ikke fransk-tyske) Mamba, når den er godkendt inden for ESSI, hurtigt vil etablere sig som en europæisk standard, til stor forfærdelse for Berlin og USA , for hvem initiativet udgjorde et meget effektivt springbræt til at tage kontrol over det europæiske luftværnsforsvar. »

  2. Men er det i pipelinen for Frankrig at integrere det tyske initiativ? Fordi hun ikke var ivrig i starten, men i betragtning af de citerede argumenter, er der tydeligvis stor interesse for at vende det tyske initiativ imod hende.

    • Jeg ved, at diskussioner finder sted. Men dette bliver ikke enkelt, for for at Frankrig (og Italien) skal tilslutte sig ESSI, er det indlysende, at Berlin bliver nødt til at acceptere at integrere SAMP/T såvel som MICA VL NG. Og som sagt i artiklen kommer dette ikke til at virke, men slet ikke i Berlins og heller ikke Washingtons interesse. Efter min mening bliver vi nødt til at vente, indtil Scholz tager af sted, før dette bliver til noget.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW